Відомий британський медик Кріс Стіл попередив про можливу небезпеку прийому омега-3 для серця і судин.
Поліненасичені жирні кислоти омега-3 зазвичай вважаються одними з кращих поживних речовин, коли мова заходить про профілактику хвороб серцево-судинної сфери. Але доктор Кріс Стіл заявив в інтерв’ю телеканалу ITV, що корисний ефект омега-3 залежить від форми їх вживання.
Користь організму приносить споживання натуральних джерел жирних кислот. Використання омега-3 в якості додаткових добавок до раціону може бути небезпечним для серця, допускає Кріс Стіл. Він зауважив, що багато людей вважають за краще отримувати їх з вітамінами, що чинить серйозне навантаження на серце і судини.
Які ж продукти містять даний тип жирних кислот:
- жирні сорти морської риби і морепродукти,
- насіння льону і льняна олія,
- пророщені зерна пшениці,
- горіхи,
- Цвітна капуста і броколі.
За даними журналу Європейського кардіологічного товариства Cardiovascular Pharmacotherapy, омега-3 протипоказаний людям з високим рівнем ліпідів у крові.