Медики розповіли, кому потрібно відмовитися від вживання молодої картоплі

Traditional Ukrainian food boiled new potatoes with butter and dill on wooden table

На прилавках магазинів з’явилася молода картопля, яка є одним з найсмачніших продуктів і вважається дуже легкою в приготуванні. Однак, як зазначили медики, у цього продукту є протипоказання. Фахівці пояснили, що молода картопля є джерелом вітаміну C, який можна отримати зі шкірки.

150 г молодої картоплі зі шкіркою забезпечують половину добової потреби в аскорбіновій кислоті. Більше того, картопля є джерелом вітамінів групи B і безлічі мінералів. Незважаючи на такий багатий склад, молодою картоплею не можна захоплюватися. Особливо небезпечна вона може бути для пацієнтів з цукровим діабетом, для маленьких дітей і для вагітних жінок. Справа в тому, що молода картопля може містити велику кількість нітратів, і вони зазвичай зосереджені в шкірці, як і корисні речовини.

Якщо ви все-таки не можете відмовитися від цього продукту, медики дають пораду, як правильно його готувати. Візьміть необхідну кількість картоплі, яку ви будете варити або обсмажувати, і опустіть її в холодну воду на 30 хвилин. Таким способом можна скоротити кількість шкідливих нітратів на чверть.

Поділись


Новини партнерів