Чому варто їсти шпинат.
Продукт, який збагатить вітамінами, допоможе при схудненні та порадує приємним смаком.
Усі ці ідеальні компоненти поєднав у собі шпинат.
Чому цю зелень варто додати до раціону?
Як саме вона впливає на організм?
Ранок у Великому Місті дізнався все про корисні властивості шпинати та готовий поділитися результатами.
Корисні властивості шпинату
Джерело вітамінів
Шпинат містить вітаміни А, С, К1, Е, В6, В9. У його складі є залізо, кальцій, магній.
Цей вид зелені багатий на фолієву кислоту, яка надзвичайно важлива для вагітних жінок.
Також вона забезпечує нормальне функціонування та ріст клітин.
Ще один великий плюс шпинату — його низькокалорійність.
Поживна цінність продукту становить 22 калорії на 100 грамів.
Відновлення клітин
Окислювальний стрес — це процес пошкодження і загибелі клітин тіла людини в результаті окислення.
Шпинат містить антиоксиданти, які борються з окислювальним стресом і допомагають зменшити шкоду, яку він завдає.
Це запобігає старінню та розвитку діабету й раку.
Здоров’я для очей
Шпинат багатий на зеаксантин та лютеїн.
Це каротиноїди, які відповідальні за колір деяких овочів.
Також вони містяться в очах людини і захищають їх від шкоди сонячного світла.
Споживання шпинату допоможе уникнути дегенерації жовтої плями та катаракти.