Колекціонер вітамінів. Корисні властивості шпинату

Чому варто їсти шпинат.

Продукт, який збагатить вітамінами, допоможе при схудненні та порадує приємним смаком.

Усі ці ідеальні компоненти поєднав у собі шпинат.

Чому цю зелень варто додати до раціону?

Як саме вона впливає на організм?

Ранок у Великому Місті дізнався все про корисні властивості шпинати та готовий поділитися результатами.

Корисні властивості шпинату

Джерело вітамінів

Шпинат містить вітаміни А, С, К1, Е, В6, В9. У його складі є залізо, кальцій, магній.

Цей вид зелені багатий на фолієву кислоту, яка надзвичайно важлива для вагітних жінок.

Також вона забезпечує нормальне функціонування та ріст клітин.

Ще один великий плюс шпинату — його низькокалорійність.

Поживна цінність продукту становить 22 калорії на 100 грамів.

Відновлення клітин

Окислювальний стрес — це процес пошкодження і загибелі клітин тіла людини в результаті окислення.

Шпинат містить антиоксиданти, які борються з окислювальним стресом і допомагають зменшити шкоду, яку він завдає.

Це запобігає старінню та розвитку діабету й раку.

Здоров’я для очей

Шпинат багатий на зеаксантин та лютеїн.

Це каротиноїди, які відповідальні за колір деяких овочів.

Також вони містяться в очах людини і захищають їх від шкоди сонячного світла.

Споживання шпинату допоможе уникнути дегенерації жовтої плями та катаракти.

Поділись


Новини партнерів