Гіпертонія: кращий фруктовий сік для зниження підвищеного тиску

Гіпертонія, може відкрити шлях до серцево-судинних проблем, тому життєво важливо звернути назад високі показники. Дослідження показали, що апельсиновий сік знижує тиск.

Високий артеріальний тиск – це сила тиску крові на стінки кровоносних судин – постійно занадто висока. Згодом сила і тертя високого кров’яного тиску ушкоджують ніжні тканини всередині артерій, пояснює Американська кардіологічна асоціація (AHA). Це може викликати розрив стінок, який дозволяє бляшкам проникати в артерії і закупорити їх, створюючи основу для серцевого нападу.

На щастя, ви можете зупинити цей смертельний механізм, змінивши правильне харчування. Дослідження, опубліковане в European Journal of Nutrition,показало, що склянка апельсинового соку може допомогти знизити тиск.

Ефект від зниження артеріального тиску пов’язаний з гесперидином, що міститься в цитрусових фруктах. Флавоноїди – це велике сімейство рослинних сполук, а гесперидин – це особливий флавоноїд, що міститься в апельсиновій цедрі.

Це розуміння спонукало дослідників вивчити переваги вживання склянки апельсинового соку для зниження артеріального тиску.

159 учасників дослідження з гіпертонією або предгіпертензією, були розділені на три групи.

Учасники в кожній групі пили 500 мл (приблизно дві чашки) в день 100-процентного апельсинового соку, 100-процентного апельсинового соку, збагаченого гесперидином, або контрольного напою з тим же вмістом калорій, вітаміну С і лимонної кислоти, що і апельсиновий сік.

Учасники, які вживали апельсиновий сік або збагачений апельсиновий сік, зазнали аналогічного зниження систолічного артеріального тиску: в середньому зниження на 6,35 міліметра ртутного стовпа (мм рт. ст.). Вживання апельсинового соку протягом 12 тижнів (незалежно від того, збагачений він гесперидином чи ні) призводить до зниження рівня гомоцистеїну в крові, біомаркеру захворювань серця.

Поділись


Новини партнерів