Як захистити печінку: знизити ризик для здоров’я здатні популярні продукти

Печінка відповідає за розщеплення вуглеводів, вироблення глюкози і детоксикацію організму. Вона також накопичує поживні речовини і виробляє жовч, яка необхідна для правильного перетравлення і засвоєння поживних речовин, що містяться в їжі.

Дисфункція печінки може призвести до захворювання печінки, порушення обміну речовин і навіть діабету 2 типу. Є кілька продуктів і напоїв, які можна вживати, щоб захистити свою печінку.

По-перше, як не дивно, для печінки корисний кави, особливо тому, що він захищає від таких проблем, як жирова хвороба. Також наголошується, що щоденне вживання кави може допомогти знизити ризик хронічних захворювань печінки. Він також може захистити печінку від небезпечних хвороб, таких, як рак печінки, кажуть експерти.

Ще один продукт-вівсянка. Це найпростіший спосіб додати в свій раціон клітковину. Клітковина – важливий інструмент для травлення, а специфічні волокна вівса можуть бути особливо корисні для печінки. Овес і вівсянка багаті сполуками, званими бета-глюканами. Вони допомагають модулювати імунну систему і боротися із запаленням, а також можуть бути особливо корисні в боротьбі з діабетом і ожирінням, повідомляє журнал Medical News Today.

Додавання часнику в раціон також може допомогти стимулювати роботу печінки. Споживання часнику знижує масу тіла і вміст жиру без зміни безжирової маси тіла.

Багато темних ягід, таких як чорниця, малина та журавлина, містять антиоксиданти, які називаються поліфенолами, які можуть допомогти захистити печінку від пошкоджень. Регулярне вживання ягід також може допомогти стимулювати імунну систему.

Читайте також: Про небезпечні для гіпертоніків продукти розповіли фахівці
Виноград, виноградний сік і виноградні кісточки багаті антиоксидантами, які можуть допомогти печінці, зменшуючи запалення і запобігаючи пошкодження печінки. Вживання цільного винограду з насінням – простий спосіб додати ці сполуки в свій раціон. Добавка з екстрактом виноградних кісточок також може містити антиоксиданти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів