Медики розповіли про найпростіший спосіб відновити мікрофлору кишечника

Мікрофлора кишечника може постраждати через тривалий прийом деяких лікарських препаратів, в тому числі антибіотиків, також її стан погіршується на тлі перенесених захворювань і неправильного раціону харчування. Медики розповіли, як відновити мікрофлору без прийому лікарських препаратів.

В першу чергу вони рекомендують щодня вживати ферментовані овочі, зокрема, квашену капусту. Вона є джерелом унікальних бактерій, які покращують роботу всієї травної системи. Також необхідно щодня з’їдати маленьку жменьку квашеної або свіжої журавлини і брусниці. Ці ягоди створюють унікальне середовище в кишечнику, в якій не виживають небезпечні мікроорганізми.

За словами фахівців, в щоденному раціоні також повинні бути присутніми продукти з високим вмістом пектину і клітковини. Вони не мають великої поживної цінності, але без них травна система не може нормально функціонувати. Кожен день вживайте кілька порцій фруктів, овочів і цільнозернових продуктів. Найбільшу кількість пектину можна знайти в таких продуктах, як абрикоси, сливи, яблука, гарбуз, аґрус, буряк і чорна смородина.

Поділись


Новини партнерів