Шість ранніх ознак підвищеного цукру в крові і діабету 2 типу

Приблизно дев’ять з кожних десяти випадків діабету – це саме його другий тип.

Діабет 2 типу розвивається в зв’язку з хронічно підвищеним рівнем цукру в крові, який, в свою чергу, виникає через порушене виробництво інсуліну – гормону, синтезованого підшлунковою залозою. Інсулін допомагає перетворювати цукор в крові в енергію, але при виникненні діабету організм або не виробляє достатньої кількості гормону, або втрачає чутливість до нього.

На те, щоб діагностувати діабет, може піти багато часу, оскільки симптоми захворювання розвиваються повільно і на ранній стадії сприймаються як абсолютно несерйозні нездужання. Про це в публікації на Medical News Today розповіла лікар дієтолог Ніколь Галан.

Спеціаліст назвала шість ознак підвищеного цукру в крові і діабету 2 типу, що проявляються на ранньому етапі захворювання.

Почуття сильної спраги. За словами Галан, високий рівень цукру в крові змушує організм втрачати додаткову воду, що призводить до зневоднення і провокує спрагу, яка не вщухає, незважаючи на пиття достатньої кількості рідини.

Втома. Вона викликається недостатньою кількістю цукру, що надходить в клітини організму з кровотоку. У разі діабету втома не проходить, навіть якщо людина достатньо спить і не перепрацьовує.

Нечіткий зір. Підвищений цукор руйнівно діє на дрібні і тонкі судини – в тому числі очні. Це дає ефект розмитої картинки в очах.

Поколюючий біль. Він також є наслідком негативного впливу підвищеного цукру на кровоносні судини. Відчуття поколювання особливо часто виникає в руках або ногах.

Сверблячка. Підвищена концентрація цукру сприяє розвитку дріжджових інфекцій, оскільки для дріжджів він є ідеальною їжею. Ці інфекції провокують свербіж, генітальний свербіж.

Голод. Хворі на діабет люди часто не отримують достатньо енергії зі споживаної їжі, так як їх організм втрачає здатність перетворити з цією метою цукор в крові. Як наслідок, їх може переслідувати постійне відчуття голоду.

«Розпізнавання ранніх ознак діабету 2 типу може дозволити людині швидше отримати діагноз і почати лікування. Отримання відповідного лікування, зміна способу життя і контроль рівня цукру в крові можуть значно поліпшити здоров’я і якість життя, а також знизити ризик ускладнень», – підкреслила лікар.

Поділись


Новини партнерів