Лікарі пояснили, чому оливкова олія збільшує тривалість життя

Експерти в галузі охорони здоров’я кажуть, що оливкова олія – ​​запорука довголіття. За словами медичного консультанта доктора Сари Брюер і дієтолога Джульєтти Келлоу, оливкова олія є добре відомим інгредієнтом середземноморської дієти і має безліч переваг, пов’язаних з холестерином, кров’яним тиском, віковими захворюваннями і когнітивними функціями. Це також може допомогти запобігти деяким видам раку.

«Оливкова олія висококалорійна – в столовій ложці міститься 100 калорій, так що майте це на увазі».

Всі живі олії багаті корисними для серця мононенасиченими жирами і містять багато вітаміну Е. “Екстра вірджин” є найчистішим варіантом, і його найкраще вживати в сирому вигляді, в той час як оливкова олія першого віджиму і чиста олія менш дорога і має більш низьку температуру диміння, тому її можна використовувати для приготування їжі.

Захисник від раку

За словами доктора Брюєра і міс Келлоу, оливкова олія може допомогти захистити від раку.

Огляд досліджень показав, що у людей з найбільшим споживанням оливкової олії в порівнянні з найменшим її споживанням ймовірність розвитку будь-якого типу раку, особливо раку грудей, на 34 відсотки нижча. Неясно, як саме оливкова олія робить це можливим, хоча лабораторні дослідження показують, що поліфеноли в ній можуть допомогти запобігти виникненню і прогресуванню раку завдяки своїй антиоксидантній дії».

Профілактика інсульту

Експерти кажуть, що є вагомі докази того, що оливкова олія і, зокрема, один з основних мононенасичених жирів в ній – олеїнова кислота – допомагає знизити високий кров’яний тиск, що, в свою чергу, може допомогти захистити від інсульту.

«Дійсно, багато досліджень показують більш низьку частоту інсульту у людей, які добре споживають оливкову олію».

Поділись


Новини партнерів