З чим небезпечно поєднувати алкоголь, розповів нарколог

Травневі свята прийнято відзначати застіллями, на яких найчастіше є присутнім алкоголь. Про те, як захистити організм від зайвого навантаження при прийомі спиртного, розповів нарколог Євген Брюн

Медик розповів, що найбільш небезпечними поєднаннями з алкоголем є фізичні навантаження, спорт або лазня. Як пояснив Брюн, інтенсивні роботи на дачі в поєднанні з алкоголем можуть спровокувати збільшення адреналінового навантаження. Адреналін – стимулятор, який діє на мозок і серце. Наслідки для організму можуть бути фатальними, якщо в такому стані пити алкоголь, пояснив нарколог.

Також потрібно уникати розпивання алкоголю в лазні. Перегрів організму надає колосальне навантаження на серцево-судинну систему. “Висока температура в лазні і алкоголь несумісні, це просто небезпечно для життя. Раніше, в СРСР, в витверезниках обливали холодною водою, і якось люди приходили до тями, але токсичного впливу це не зменшувало. Такі контрасти теж небезпечні. Будь-які надлишкові впливи температури небезпечні “, – підкреслив Брюн.

Джерело

Поділись


Новини партнерів