Лікар назвала продукти, які можуть допомогти при ревматоїдному артриті

Якщо у вас ревматоїдний артрит (РА), ви не можете автоматично враховувати, як ваша дієта впливає на ваш стан. Але оскільки РА є запальним типом артриту, може допомогти відмова від продуктів, які поглиблюють запалення. Є навіть докази того, що бактерії в вашому кишечнику, ймовірно, відіграють роль у розвитку та прогресуванні РА.

«Типова західна дієта в значній мірі залежить від оброблених харчових продуктів з високим вмістом жирів і цукру, які сприяють запальному стану, який може сприяти виникненню ряду хронічних захворювань», – говорить Джанет Льюїс доцент кафедри внутрішньої медицини та завідувач відділенням ревматології Медичної школи Університету Вірджинії в Шарлоттсвіллі. – «Якщо хтось приходить до нас з РА, ми оцінюємо його дієту і намагаємося її очистити».

Це означає, що потрібно якомога частіше включати цілісні продукти і відмовлятися від рафінованих або оброблених харчових продуктів.

Що включати в дієту

Отже, яка дієта краще всього підходить при РА? Фонд артриту (США) передбачає, що дієта, багата овочами, фруктами, горіхами, бобами і рибою, корисна при РА. Джанет Льюїс додає, що ви повинні також включати джерела омега-3 жирних кислот, які можуть бути знайдені в риб’ячому жирі і волоських горіхах; цільні зерна, такі як коричневий рис; нежирні білки, такі як курка; і різні спеції (особливо імбир і карі), обмежуючи при цьому кількість вживаного алкоголю.

Поділись


Новини партнерів