Лікар назвав три доступних продукти, які покращують сон

Сон – важлива складова для гарного здоров’я. Його брак може спровокувати ослаблення імунітету, збільшити ризик діабету, привести до набору ваги і підвищеного тиску.

Доктор Еллісон Зіберн зазначає, що деякі продукти харчування можуть призводити до проблем зі сном. Але є й інші, досить доступні, які допоможуть повноцінно підготуватися до відходу в країну мрій.

Горіхи і насіння

Мигдаль, кеш’ю, фісташки та волоські горіхи є природними джерелами мелатоніну, а також амінокислоти триптофану, яка відіграє важливу роль у виробництві серотоніну й мелатоніну. Крім того, вони сповнені магнієм, важливим мінералом для здоров’я кісток, мозку, серця і м’язів.

Як і горіхи, насіння, такі як насіння льону, гарбузове та соняшнику, можуть підтримувати здоровий сон через високий рівень триптофану, без якого не може вироблятися достатньо серотоніну й мелатоніну.

Молочні продукти

Молоко (особливо тепле), йогурт без наповнювачів і сир – ідеальні варіанти, коли мова йде про молочні продукти, які позитивно впливають на сон.

Ківі

В чотиритижневому дослідженні, проведеному тайбейським медичним університетом, 24 людини вживали два ківі за годину до сну.

«Результати показали, що вживання цього фрукта допомагає заснути швидше і поліпшити якість сну. Це може бути пов’язано з високою концентрацією антиоксидантів і вітамінів, таких як фолієва кислота», – підкреслює доктор Зіберн.

Поділись


Новини партнерів