Які продукти на сніданок заряджають енергією на весь день

Якщо ви відчуваєте себе втомленим і сонним з ранку після їжі, це означає, що у вашому ранковому і денному меню невідповідні продукти

Підступні кава і молоко

Випити вранці чашечку підбадьорливого напою – це прекрасно, але зі свіжою випічкою його краще не змішувати. Швидкі вуглеводи не дають необхідної енергії для продуктивного дня. Вони сприяють викид цукру в кров, а він підтримує швидкі вуглеводи, ваша ранкова бадьорість зникне. Тому на сніданок не вживайте бутерброди з білим хлібом і здобну випічку.

Виключіть з ранкового меню молоко і молочні продукти. Вони не допоможуть вам знайти енергію, яка буде з вами весь день. У цих продуктах міститься триптофан, який виробляє мелатонін. Триптофан – це амінокислота, необхідна нашому організму. Але до обіду від неї варто відмовитися. Від йогурту або сиру на сніданок ви будете млявими.

Чим краще не перекушувати

З раннього сніданку до обіду без їжі досить важко. Багато хто прагне взяти з собою що-небудь перекусити. Перевагу віддають ягодам або горіхам. Щоб почуватися бадьорими до кінця робочого дня, вишню і черешню залиште на вечерю. Соковиті ягоди – природне джерело мелатоніну, що регулює сон. А вранці найкраще – чорниця, наприклад, з вівсяною кашею.

Горішками теж не варто захоплюватися. Так, вони дають відчуття ситості. Але тільки в тому випадку, якщо обмежитися невеликою жменею. А ось від мигдалю відмовтеся. Він містить багато магнію – мікроелемента, що сприяє розслабленню м’язів. Після такого перекусу вам буде непросто проводити день в активному режимі.

Банан, як і мигдаль, багатий на магній. Але тільки в тому випадку, якщо ви з’їли всього один плід. Перед тренуванням їсти його не варто. Магній розслабляє м’язи, продуктивно потренуватися у вас не вийде.

Які продукти дієтологи не радять вживати на ніч

– тверді сири;

– темний шоколад;

– зелений чай матча, який дарує бадьорість і енергію;

– яловичину (перетравлюється з працею, навантаження на травну систему);

– перероблені м’ясні вироби – ковбаса, сосиски і т.д.;

– листові салати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів