Головний міф про високий рівень холестерину в крові розвіяний лікарями

Холестерин, який люди отримують через їжу, насправді не такий небезпечний для організму, як багато хто вважає. Імовірність розвитку серцево-судинних захворювань різко підвищують інші речовини – насичені жири

Як пише CNN, з недавнього часу Міністерство сільського господарства США перестало в своїх рекомендаціях вказувати допустимі обсяги споживання багатих холестерином продуктів. Аналіз, проведений Американською асоціацією серця, не показав взаємозв’язку між рівнем споживання холестерину і кардіоваскулярним ризиком, тобто ймовірністю якогось серйозного ускладнення в серцево-судинній системі, або навіть смерті.

“Насичені жири більшою мірою відповідальні за підвищення рівня холестерину в крові, ніж споживаний з їжею холестерин “, – заявив CNN доктор Стівен Девріс (Stephen Devries), виконавчий директор Інституту Геплса (Gaples Institute).

Він пояснив, що велика частина холестерину, що надходить в кров, виробляється в самому організмі. Коли людина споживає багаті на холестерин продукти, наше тіло до певного моменту може компенсувати це, знижуючи рівень вироблення цієї речовини.

Насичені жири ж саме призводять до того, що приписують холестерину: закупорювання судин, порушення кровопостачання серця і мозку, підвищення ризику інфаркту та інсульту. Насичених жирів багато в пальмовій олії, свинині, яловичині, молочних продуктах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів