Як правильно споживати вуглеводи, щоб безпечно схуднути

Для нормальної роботи організм повинен отримувати з їжею всі корисні речовини. Популярні дієти зі зниження ваги пропонують різко скоротити кількість вуглеводів. При цьому замовчують, які серйозні наслідки виникають для здоров’я. Схуднути можна безпечно, якщо знати, як правильно вживати вуглеводи.

Використовуйте білок

Дослідження встановили, що додавання протеїну до крохмалистої їжі знижує її глікемічний індекс (ГІ). Цей параметр показує, наскільки швидко піднімається рівень глюкози в крові у відповідь на вживання продуктів. Чим він нижчий, тим активніше відбувається схуднення. Якщо до хліба з висівками або піци додати білок, — це зменшить їх ГІ.

Пийте зелений чай

Напій містить антиоксиданти, які при поєднанні з вуглеводами регулюють гормони голоду і здоровий обмін речовин за рахунок зниження цукру в крові. Чашка зеленого чаю після їжі сприяє зменшенню ваги.

Додайте ягоди

Полуниця, чорниця, чорна смородина і журавлина уповільнюють переварювання і всмоктування крохмалю. Стакан суміші цих ягід знижує ГІ шматка білого хліба на 38%. Це сприятливо позначається на схудненні.

Додайте корисні жири

Якщо включити в раціон авокадо, оливкову олію, — це на кілька годин продовжує почуття ситості, знижує загальне споживання калорій. Використання цих продуктів допомагає зменшити на 23% кількість хліба, з’їденого за обід.

Виключіть соки

Напої, приготовлені з фруктів, не містять корисних харчових волокон. У соку більше вуглеводів, ніж у свіжому яблуці, він на 17% менше забезпечує ситість. Нерідко в такі напої додають цукор.

Вибирайте стійкі крохмалі

Щоб їх отримати, необхідно витримати продукти в холодильнику. Якщо знизити температуру макаронних виробів, організм змушений докладати додаткові зусилля для їх перетравлення. Натуральні стійкі крохмалі містять вівсянка, сочевиця, квасоля і горох. Включення їх в раціон збільшує вироблення гормонів ситості на 51%, в порівнянні з простими вуглеводами.

Займайтеся спортом натщесерце

Такі дії спалюють жиру на 20% більше, ніж вправи після їжі. При вживанні калорій зростає рівень інсуліну, що пригнічує метаболізм. Тренування натщесерце сприяє зниженню ваги.

Їжте вуглеводи ввечері

Ті, що худнуть люди знають, цього робити не можна. Вчені довели неправильність такого твердження. Провівши дослідження, вони встановили, що вживання вуглеводної їжі на вечерю забезпечує ситість, сприяє активній втраті жиру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів