Часте вживання фруктів і овочів допомагає поліпшити сон

Нове дослідження Мічиганського університету показує, що збільшення споживання фруктів і овочів може допомогти молодим людям краще спати, особливо молодим жінкам.

Молоді люди, які споживали менше п’яти порцій фруктів і овочів на день, повідомили про високу поширеність симптомів хронічної безсоння, при цьому більше однієї третини повідомляли про труднощі із засинанням або підтриманням сну не менше трьох разів на тиждень протягом трьох місяців або довше.

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Sleep Health Journal, жінки, які змогли збільшити споживання фруктів і овочів на три або більше порцій за тримісячний період, більш ніж в два рази частіше відчували поліпшення цих симптомів безсоння.

«Ми були дуже схвильовані, побачивши, що досить просте дієтичне втручання, таке як заохочення збільшення споживання фруктів і овочів, може мати такий вплив на сон», – сказала Еріка Янсен, провідний автор дослідження і доцент кафедри дієтології. У школі громадського здоров’я UM. «З іншої літератури ми знаємо, що поліпшення сну покращує загальну якість життя та багато інших наслідків для здоров’я, тому переваги, ймовірно, виходять за рамки змін сну».

Янсен і старший автор Гвен Александер, дослідник Департаменту наук про громадську охорону Здоров’я в системі охорони Здоров’я Генрі Форда, і колеги проаналізували дані понад 1400 учасників, зібрані Генрі Фордом з Детройта і більш сільською системою охорони Здоров’я Geisinger зі штаб-квартирою в Данвіллі, штат Пенсільванія.

Результат випробування

Молоді люди, які збільшили споживання фруктів і овочів принаймні на три порції, зазнали помірного поліпшення затримки сну (час засинання) і безсоння протягом тримісячного періоду в порівнянні з учасниками без змін або меншого збільшення споживання фруктів і овочів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів