Для хорошого сну: лікар назвала 5 продуктів, яких слід уникати ввечері

Не варто пити каву перед сном, тому що кофеїн, що міститься в ній, не дає нам заснути. Але є й інші продукти, що містять аналогічні стимулюючі речовини.

Експерт з харчування Хайдрун Шуберт з Баварського споживчого центру пояснює:
“Проблеми із засипанням індивідуальні і часто пов’язані з певними продуктами. Тому кожен повинен випробувати на собі, чи допоможе бездіяльність заснути”.

Солодка

Солодка містить гліциризин, лікарську рослинну речовину. Це впливає на водно-сольовий баланс і, отже, може підвищити кров’яний тиск. Це викликає проблеми з засипанням.

Сирі овочі і салат

Овочі також можуть перешкодити нам заснути. Травний тракт повинен особливо ретельно розщеплювати сирі овочі, салат і кислі заправки. Під час фази обробки він працює на повній швидкості і не може відпочивати в фазі глибокого сну.

Темний шоколад

Шоколад містить фітохімічний теобромін. Він надає на організм таку ж стимулюючу дію, як і кофеїн. Хайдрун Шуберт каже:

«Навіть якщо в ньому більше позитивних інгредієнтів, ніж в продукції з незбираного варіанту, вам слід уникати темного шоколаду у вечірній час. Чим вищий вміст какао, тим вищий вміст теоброміну».

Чилі та імбир

До гострих страв часто додають перець чилі. Стручок містить капсаїцин. Експерт пояснює:

“Прянощі змушують метаболізм працювати. Це змушує температуру тіла різко піднятися і не дає йому заснути. Це також стосується і імбиру”.

Чай

Як і кава, чорний чай містить кофеїн, який не дає нам заснути. Але інші види чаю також можуть не дати нам заснути: зокрема, зелений чай містить багато кофеїну. Навіть якщо це часто вважається кращим з точки зору смаку, краще уникати його ввечері.

Ще одна порада експерта для тих, хто часто бореться із засипанням:

“Спробуйте скасувати вечерю. Наприклад, не їжте більше після 18.00 або найпізніше до 20:00”.

Поділись


Новини партнерів