Експерт пояснила, як очистити нирки за сім днів

Десять правил, які допоможуть швидко й ефективно очистити нирки в домашніх умовах.

Пошкодження нирок, що спричиняють розвиток хронічного захворювання, можуть виявлятися «тихими», тобто безболісними симптомами, які часто в людей асоціюються з несерйозними порушеннями здоров’я.

Німецький експерт зі здорового харчування Моніка Преук попередила, що через спосіб життя та неправильне харчування так звані фільтруючі органи організму отримують величезне навантаження та потребують регулярного очищення.

«Коли говорять про детоксикацію, багато хто має на увазі тільки печінку. Але нирки теж потребують підтримки. Вони фільтрують сечовину, фосфати, токсини, залишки ліків і виводять їх з організму. Через погане харчування нирки постійно перевантажені, що може привести до ожиріння, високого тиску та діабету», — сказала Моніка Преук.

Вона назвала 10 правил, які допоможуть очистити нирки протягом тижня, а заодно і змінити свої звички харчування.

1. Уникайте ковбаси та червоного м’яса.
2. Відмовтеся від фастфуду, готових страв і напівфабрикатів. Готуйте самостійно, тоді будете знати, що їсте.
3. Їжте багато свіжих овочів і фруктів.
4. Щодня включайте в раціон більше клітковини. Це не тільки хліб із борошна грубого помелу, а й, наприклад, лляне насіння.
5. Помірно соліть їжу, додавайте в їжу більше свіжої зелені.
6. Утримайтеся від алкоголю та кави.
7. Максимально зменшіть кількість жиру та цукру в їжі.
8. Випивайте приблизно два літри води в день. Важливо пити не великими порціями, а маленькими ковтками протягом дня. Це дуже добре очищає нирки.
9. Лимонний сік має лужну дію завдяки своїм мінералам і, як показують дослідження, захищає від утворення каменів у нирках.
10. На час тижня детоксикації треба максимально подбати про спокій. Справа в тому, що стрес — часто недооцінений ворог нирок

Джерело

Поділись


Новини партнерів