Якими корисними властивостями володіє гречаний чай

Гречаний чай славиться прекрасним смаком і широким спектром корисних для здоров’я властивостей. Він може успішно замінити чорний або зелений чай, які ми щодня вживаємо.

Чи знаєте ви, що гречаний чай — один з найстаріших напоїв у світі? Китайці п’ють його щодня не одну тисячу років. Однак в Європі цей звичай практикують небагато, тому що чорний і зелений чай більш популярні. Однак в останні роки інтерес до гречаного чаю зростає. У Німеччині, Франції, Англії та Італії його споживання збільшилося, що обумовлено зростаючою обізнаністю людей про харчування. Вашій увазі пропонується 6 причин, за якими слід включити цей напій в свій раціон.

Скарб антиоксидантів

У ньому велика кількість поліфенолів з групи катехінів. Вони мають дуже сильну антиоксидантну дію і ефективно нейтралізують вільні радикали, які пошкоджують здорові клітини тіла.

Запобігання раку

Він може запобігати раку (точних досліджень на цю тему поки не проводилося). Пацієнтів з раковими захворюваннями стає все більше і більше. Неправильне харчування, стрес, нестача фізичної активності, зловживання алкоголем, куріння — все це стає причиною їх розвитку.

Дослідження показали, що гречаний чай захищає організм від розвитку раку. Він містить дуже потужні антиоксиданти, які пригнічують ріст ракових клітин і навіть викликають їх апоптоз (самознищення).

Не містить кофеїн

На відміну від чорного і зеленого, гречаний чай не містить кофеїн. Разом з тим, після його вживання розумові та фізичні здібності збільшуються. Проходить стомлюваність, втома і сонливість.

Покращує обмін речовин

У гречаному чаї є багато корисних елементів, які можуть стимулювати обмін речовин, щоб працювати більш ефективно. Присутні в ньому активні сполуки можуть посилювати дію деяких гормонів, що відповідають за спалювання жиру, а це означає, що напій на основі гречки — союзник стрункої фігури. Однак одного чаю недостатньо. Необхідно раціонально підходити до дієти і занять спортом.

Захищає серце

Дослідження показали, що вживання гречаного чаю викликає зниження артеріального тиску і ризик серцевого нападу. На серце позитивно впливають антиоксиданти, які містяться в цьому напої.

Регулярне вживання цього напою підтримує серцево-судинну систему. Він знижує рівень холестерину і ризик інсульту.

Розслабляє організм

Гречаний чай розслабляє і ідеально підходить для пізнього вечора. Завдяки чашці цього напою буде легше розслабитися після важкого дня.

Джерело

Поділись


Новини партнерів