Що буде з організмом, якщо з’їдати всього один банан в день

Як пояснила Синтія Сас, найсильніша сторона бананів – це те, що вони багаті калієм. У цьому фрукті його міститься аж 422 мг – 12 відсотків від добової норми, а ще вітаміни С і В6 – 20 відсотків від норми. У банані також багато клітковини, що корисно для роботи шлунково-кишкового тракту.

Недавні дослідження за участю велосипедистів показали, що банани мають таку ж ефективність, як і спортивні напої. Але, на відміну від спортивного харчування, в фруктах більше поживних речовин, і є антиоксиданти.

Корисні банани також і для метаболізму. Вони знижують апетит і людина менше їсть.

– Крохмаль, що міститься в бананах, допомагає перемикатися печінці на жироспалюючий режим, – пояснила дієтолог Синтія Сас.

При підвищеному тиску, для профілактики хвороб серця, зниження ризику інфаркту та інсульту також потрібно з’їдати один банан в день, він має корисний сечогінний ефект. Відомо, що раціон, який багатий калієм, знижує ризик померти від серцевих хвороб на 21 відсоток.

Вживання одного банана в день корисно і для травної системи людини. Мало того, що банани – джерело корисних пробіотиків, так і калій в їх складі сприяє кращому перетравленню їжі. Банани допомагають боротися з метеоризмом, підвищеною кислотністю, печією і навіть виразкою.

– З’їдаючи всього один банан в день, ви робить багато добре свого організму. Головне, пам’ятайте, що найбільш корисними є недостиглі плоди, в них менше калорій, – підсумувала Синтія Сас.

Поділись


Новини партнерів