9 прихованих джерел цукру у вашому раціоні

Якщо ви думаєте, що відсутність цукру у напоях, як чай та кава, вас оздоровить, то ви сильно помиляєтесь. Є безліч продуктів, які ви регулярно їсте і які містять просто шалену кількість цукру. І це не обов’язково солодощі. Це можуть бути продукти, які вважаються здоровою альтернативою шкідливим смаколикам чи навіть дієтичною їжею, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Чи знаєте ви, що в овочах та фруктах міститься достатньо цукру, щоб забезпечити ним ваш організм? Але часто в нас виникає непереборний потяг до цукру, який змушує нас обирати продукти з високим його вмістом, а маркетингові трюки ще більше нас до цього підштовхують.

Ось деякі продукти, які містять величезну кількість цукру, хоч на перший погляд здаються нешкідливими:

Кетчуп. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Frontiers in Pharmacology, вживання великої кількості томатного кетчупу протягом дуже довгого періоду часу може вплинути на ваше здоров’я судин, а також на здоров’я кісток.

Знежирений йогурт. Одна чашка знежиреного йогурту містить понад 45 грамів цукру, що становить близько 11 чайних ложок. Саме це робить його смачнішим, але точно не робить корисним. Насправді, вам слід підібрати звичайний варіант йогурту, оскільки він є більш ситним.

Соус для барбекю. Так, соус, який ми так любимо додавати до м’яса, коли виїжджаємо на пікнік, також містить багато цукру. Як і будь-який інший соус, він також впливає на ваше здоров’я судин, що в кінцевому підсумку може мати негативні наслідки для серця.

Фруктовий сік. Ви, мабуть, завжди дивувались, чому всі кажуть вам їсти фрукти, а не пити фруктовий сік. Ну, причина в тому, що сік втрачає левову частку поживних речовин та практично всю клітковину. В результаті у вас залишається сироп з великою кількістю цукру.

Гранола. Гранола, як відомо, є суперпродуктом, але чи знаєте ви, скільки цукру додається до цієї так званої їжі для схуднення, аби подовжити її термін придатності? Досить багато. Більшість варіантів граноли, які ви можете купити у крамницях, мають цукрове покриття.

Ароматизоване молоко. Мабуть ви здогадуєтесь, що штучні ароматизатори, які додаються до такого молока, містять купу цукру. Тому краще купуйте звичайне.

Білкові батончики. Звісно, мова йде про ті білкові батончики, які ви можете купити у магазинах. Але вдома ви можете приготувати справді здорові варіанти цього продукту.

Консерви. Консерванти та цукор у великих кількостях нівелюють усю користь вітамінів та поживних речовин. Тому фрукти та овочі краще їсти свіжими.

Спортивні напої. Такі напої дійсно миттєво піднімають рівень енергії. Та чи задумувались ви колись, чому саме? Правильно, енергію ви отримуєте з цукру, який міститься у таких напоях у значній кількості.

Поділись


Новини партнерів