Чому варто включити в раціон селеру

Колись селера не була надто популярною, але зараз сік із неї став частиною багатьох модних дієт. Насправді ж, цей хрестоцвітний овоч має величезну кількість переваг, через які він заслуговує бути частиною вашого раціону, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

У селері багато електролітів, вітамінів і клітковини, і вона може бути легким доповненням до обіду або перекусом в середині дня. Яку ж користь ви можете отримати, якщо будете регулярно вживати селеру?

Сечогінний ефект. Завдяки фталідам, сполуці в овочах, яка має сечогінний ефект, вона допомагає вивести зайву рідину з організму. Вона буде особливо корисна людям, які страждають від набряків.

Підтримка рівня вологи. Як джерело електролітів, селера допоможе ввести воду у ваші клітини, щоб природним чином зволожити вас. Якщо ви відчуваєте себе зневодненим, тримайте нарізану селеру у своєму холодильнику, щоб перекусити, коли йдете випити води. Електроліти особливо важливі для фізичних вправ.

Спалення зайвих калорій. Селера належить до нечисленних продуктів, на спалювання якої витрачається більше енергії, ніж міститься в ній самій. Стебло селери містить усього 9 калорій, тому це ідеальний продукт для тих, хто хоче позбутись зайвої ваги.

Поліпшення згортання крові. Як і в більшості овочів, у селері міститься вітамін К, який необхідний для того, щоб кров могла згорнутись. Це покращує здатність вашого організму реагувати на незначні порізи або травми через згортання крові.

Регулярне випорожнення кишечника. Завдяки високому вмісту клітковини, селера може допомогти вам покращити травлення та підтримувати регулярне випорожнення кишечника. Тому при проблемах з кишківником рекомендується збільшити споживання селери та інших джерел харчових волокон.

Зниження артеріального тиску. Калій – це електроліт, який в першу чергу відомий своєю здатністю знижувати артеріальний тиск. Тому тим, хто страждає від гіпертонії, рекомендується вживати більше продуктів з високим вмістом калію, таких як селера. Також медики радять скоротити вживання солі.

Зниження ризику розвитку раку. Антиоксиданти – це речовини, що допомагають нейтралізувати потенційно ракові клітини в організмі, а також відновити пошкоджені клітини. Селера містить апігенін і лютеолін. Обидва вони є антиоксидантами, які можуть зменшити ризик раку та захистити організм від пошкодження вільними радикалами.

Поділись


Новини партнерів