Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19

Хоча новий коронавірус – це респіраторне захворювання, яке нікого не щадить, ризик зараження цією інфекцією змінюється від людини до людини. Відповідно до недавнього дослідження, була виявлена ціла низка нових факторів ризику, які можуть збільшити ризик інфікування та більш важкого перебігу смертельного ризику, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Згідно з недавнім дослідженням, опублікованим у журналі PLoS ONE, пацієнти з діабетом 2 типу та високим індексом маси тіла (ІМТ) мають більший ризик виникнення важких ускладнень, пов’язаних із Covid-19.

Дослідження, проведене дослідниками з Медичного факультету Університету Меріленда, розглядало дані Британського біобанку про 500 000 британських добровольців старше 40 років. Після вивчення стану здоров’я людей, які отримали позитивний результат тесту на вірус, дослідники порівняли його зі станом здоров’я тих, хто отримав негативний тест.

Люди, які мали діабет 2 типу чи ожиріння, частіше отримували позитивні результати тестування, а от у людей з нормальною вагою та здоровим рівнем холестерину ЛПНЩ результати тестування частіше були негативними.

За словами Чарльза Хонга, доктора медичних наук, професора медицини та автора дослідження, “певні вихідні кардіометаболічні фактори, як видається, захищають людину від Covid-19, тоді як інші можуть зробити людину більш вразливою до інфекції”.

“Але це дослідження не було розроблене для того, щоб визначити, які фактори насправді викликають інфекцію Covid-19. Це статистичні залежності, які вказують на важливість здорової, правильно функціонуючої імунної системи для захисту від  Covid-19”, – додав він.

Дослідження також виділило певні заходи, яких люди можуть вжити, щоб зменшити ризик розвитку важких ускладнень Covid-19. Потрібно контролювати вагу тіла, рівень холестерину ЛПНЩ, регулярно займатись фізичними вправами, збільшити споживання мононенасичених жирів.

Поділись


Новини партнерів