5 продуктів, які діабетикам краще виключити з раціону

Діабет – це хронічний стан, який виникає, коли рівень глюкози в крові занадто високий. Вуглеводи, жири, оброблена їжа і навіть природний цукор можуть спричинити підвищення рівня глюкози в крові. Але наявність діабету не означає, що людина повинна перестати їсти їжу, яка їй подобається, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Здорове, збалансоване харчування може допомогти хворим на діабет керувати своїм станом та зменшити ризик серцево-судинних захворювань, захворювань нирок та інших ускладнень, пов’язаних з діабетом. Неконтрольований діабет може мати багато серйозних наслідків; люди, які страждають на цукровий діабет, можуть їсти більшість продуктів, але їм, можливо, доведеться зменшити порції.

Та якщо відмовитись продуктів, що підвищують рівень цукру в крові та стимулюють резистентність до інсуліну, це може допомогти вам зберегти здоров’я та зменшити ризик ускладнень діабету в майбутньому.

Ось 5 продуктів, які діабетикам ліпше виключити зі свого раціону:

Фруктові соки. Фрукти корисні для людей, які страждають на діабет, але не фруктові соки. Вони втрачають клітковину і містять величезну кількість фруктози, яка підвищує рівень цукру в крові.

Рафіноване борошно. Люди, які страждають на діабет, не повинні вживати такі продукти, як білий хліб, білий рис, макарони, хлібобулочні вироби та закуски, виготовлені з рафінованого борошна. Вони можуть спричинити стрибок рівня цукру в крові через високий глікемічний індекс. Клітковина потрібна для уповільнення всмоктування цукру в крові, але рафіноване борошно містить дуже мало клітковини.

Ароматизований йогурт. Ми можемо подумати, що ароматизовані йогурти є чудовим джерелом пробіотиків, але вони не такі корисні, як ви думаєте. Більшість доступних сьогодні йогуртів містять штучні ароматизатори і багато цукру.

Смажена їжа. Смажена їжа, така як картопля фрі, багата на вуглеводи. Ці продукти теж піднімають рівень цукру в крові.

Незбиране молоко. Молоко є повноцінною їжею через велику кількість поживних речовин у ньому. Однак людям із діабетом потрібно бути обережними з вживанням молока. Їм слід утримуватись від молока з повною жирністю, оскільки воно містить багато насичених жирів. Насичені жири можуть посилити резистентність до інсуліну. Натомість виберіть молоко з низьким вмістом жиру або знежирене.

Поділись


Новини партнерів