Експерт дав поради для боротьби з симптомами сінної лихоманки

Вже в цьому місяці зацвітуть дерева, а отже у повітря підніметься величезна кількість пилку, яка до червня тільки зростатиме. Якщо у вас алергія на пилок дерев, трав або бур’янів, спеціаліст з догляду за очима Марк Шелтон допоможе вам впоратись з її симптомами, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

“Ті, хто не страждають від сінної лихоманки, можуть сприймати її як незначний дискомфорт, але вона може порушити сон, вплинути на концентрацію уваги, викликати головний біль та біль у вухах, а також відчуття сильної втоми”.

“Таким чином, багато людей, які щороку стикаються з цією проблемою, можуть в кінцевому підсумку втратити можливість займатись діяльністю, яка потребує виходу з приміщення”.

Враховуючи, що практично увесь минулий рік ми провели в ізоляції, думка про те, що потрібно знову замикатись удома ще й через сінну лихоманку, може налякати.

Тому, якщо ви користуєтесь контактними лінзами, експерт радить користуватись одноразовими. Вони можуть стати додатковим бар’єром між вашими очима та алергенами. А от звичайні багаторазові лінзи можуть з часом викликати погіршення симптомів.

Наступна порада Шелтона може сподобатись не всім, але він наполягає на необхідності повністю відмовитись від алкоголю. Річ у тім, що алкоголь посилює симптоми алергії.

Якщо ваші очі подразнені, допомогти може холодний компрес та регулярне промивання холодною водою. Якщо у вас довге волосся, Шелтон рекомендує підбирати його так, щоб воно не спадало на обличчя, і особливо на очі.

“Пилок, що осідає на волоссі, може потрапити в очі”, – пояснює експерт. Крім того, пилок залишається і на одязі, тому завжди безпечніше сушити його в будинку, а не на відкритому повітрі.

Одним з найефективніших способів позбутись болю та свербежу в очах є використання очних крапель. “Є два типи очних крапель, які можуть допомогти – змащувальні та/або стабілізатори мастоцитів”.

Перші утворюють додатковий шар вологи на поверхні очного яблука, що допомагає підтримувати їх зволоженість та чистоту. Це необхідно для боротьби з алергічними симптомами.

Стабілізатори мастоцитів – це тип крапель для очей, які працюють для зменшення опуклості під повіками, що з’являються при алергічному кон’юнктивіті. Саме такі нерівності поверхні ока змушують нас відчувати свербіж.

Важливо, щоб краплі ви підбирали разом з лікарем. Часто люди обирають неправильний тип крапель, що спричиняє посилення їхніх симптомів.

Поділись


Новини партнерів