Які 4 симптоми можуть свідчити про рак яєчників

Всесвітнє об’єднання раку яєчників Every Woman Study заявило, що 9 із 10 жінок, яким було діагностовано рак яєчників, відчували безліч симптомів до встановлення діагнозу – незалежно від того, наскільки великою чи маленькою була пухлина, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Зокрема, до симптомів раку яєчників відносять надто швидке насичення їжею, яке може супроводжуватись болем в області живота або тазу, хоча й не обов’язково.

Крім того, можуть виникати симптоми, пов’язані з сечовивідною системою, як от більш часта потреба у сечовипусканні.

Симптоми хвороби можуть змінюватись від людини до людини, але до найпоширеніших належать такі:

  • Проблеми із дефекацією
  • Аномальні кровотечі
  • Сильна втома
  • Безпричинна втрата ваги

При виявленні цих симптомів у себе негайно зверніться до лікаря. Зверніть увагу, про будь-які виділення крові після настання менопаузи ви повинні терміново повідомити сімейного лікаря. Вважається, що менопауза настала, коли у жінки протягом 12 місяців поспіль не було менструацій.

Захворіти на рак яєчників може кожна, але ризик зростає, якщо вам більше 50 років і у вас у родині були випадки раку яєчників, молочної залози, ендометрію або колоректального раку. Може збільшити імовірність розвитку цього виду раку мутація гена BRCA. Єврейські жінки східноєвропейського (ашкеназького) походження також мають підвищений ризик раку яєчників.

Трохи зростає ризик у жінок, які не народжували, які перебувають на замісній гормонотерапії та які хворіли на ендометріоз.

Згідно з прогнозами Globocan на 2020 рік, до 2040 року кількість жінок у всьому світі з діагнозом рак яєчників зросте майже на 42%.

Поділись


Новини партнерів