8 небезпечних побічних ефектів яблучного оцту

Яблучний оцет був визнаний одним із найбільш корисних напоїв. По правді кажучи, він має безліч переваг, таких як посилення метаболізму, регулювання апетиту, прискорення процесу спалювання жиру та зміцнення здоров’я шкіри та волосся, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Але є й інша сторона медалі. Не знаючи міри, ви можете нашкодити собі, Ось 8 відомих побічних ефектів від зловживання яблучним оцтом:

Збільшення ризику гастропарезу. Яблучний оцет сприяє відчуттю ситості, що чудово, оскільки допомагає споживати менше калорій, але може також призвести до гастропарезу! У цьому стані шлункові нерви не функціонують належним чином, що ускладнює спорожнення шлунка. Це захворювання часто зустрічається у хворих на діабет 1 типу, і споживання оцту може погіршити його симптоми.

Збільшення ризику карієсу. Не дивно, що споживання яблучного оцту пов’язане з карієсом та ерозією зубів. Ви також можете помітити пожовтіння зубів. Більше того, це може призвести до пошкодження зубної емалі, особливо якщо ви регулярно вживаєте нерозбавлений оцет.

Зниження рівня калію і втрата кісткової маси. Низький рівень калію може призвести до гіпокаліємії. Вона може бути викликана надмірним споживанням яблучного оцту. Це також може зменшити мінеральну щільність кісток, що, в свою чергу, робить кістки крихкими та схильними до руйнування. Отже, людям з остеопорозом слід взагалі уникати яблучного оцту.

Хімічні опіки. Часто яблучний оцет застосовують для поліпшення стану шкіри. Але варто бути обачними, адже він може спричинити опіки. Це пов’язано з його кислою природою, яка може бути проблемою для багатьох людей.

Опіки стравоходу. Яблучний оцет може спричинити опіки стравоходу (горла). Сильна кислотність оцту може призвести до подразнення горла. Насправді таблетки яблучного оцту також можуть призвести до травмування стравоходу.

Взаємодія з певними ліками. Якщо ви приймаєте якісь ліки, то це може бути головною проблемою, оскільки яблучний оцет призводить до гастропарезу, який уповільнює процес травлення та може зменшити ефективність деяких ліків.

Проблеми з травленням. Яблучний оцет допомагає зменшити апетит і сприяє відчуттю ситості, але він може призвести і до порушення травлення. Він може спричинити нудоту, здуття живота, блювоту, печію та гази.

Зниження рівня цукру в крові. Якщо ви страждаєте від перепадів рівня цукру в крові, вам точно слід уникати яблучного оцту. Він має антиглікемічну дію, що може спричинити дисбаланс рівня глюкози.

Поділись


Новини партнерів