8 домашніх засобів, що допоможуть вам позбутись тріщин на п’ятах

Тріщини на п’ятах – це поширена проблема. Вона не лише косметична, часом шкіра розтріскується так глибоко, що людина відчуває біль та навіть помічає кров. Це також може збільшити ризик розвитку шкірних інфекцій, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Та не впадайте у відчай! Є багато засобів, в тому числі і домашніх, які можуть допомогти вам вилікувати тріщини та змусити ваші ноги виглядати більш доглянутими.

Ось кілька підручних засобів, якими можна скористатись для лікування тріщин на п’ятах:

Ополіскувач для рота. Так, рідина, якою ви полощите ротову порожнину, може бути корисною і для ваших ніг. Річ у тім, що такі ополіскувачі мають антибактеріальні властивості. Вони вбивають шкідливі бактерії та зволожують надміру суху шкіру. Візьміть 1 частину ополіскувача для рота та 2 частини води і опустіть у цю суміш ноги на 15 хвилин.

Мед. Мед має природні протимікробні та антибактеріальні властивості, а також він може бути прекрасним натуральним зволожувачем. Просто нанесіть мед  на п’яти і залиште на 30 хвилин.

Кокосова олія. Кокосова олія прекрасно лікує суху шкіру. Все, що ви маєте зробити – це нанести трохи кокосової олії на п’яти перед сном.

Яблучний оцет. Цей засіб підійде вам тільки якщо тріщини на п’ятах були викликані грибковою інфекцією. Тоді варто щовечора протирати п’яти розчином яблучного оцту.

Олія ши. Немає ліпшого зволожувача за олію ши. Навіть якщо у вас немає цієї олії у сирому вигляді, ви завжди можете скористатись численними кремами, в які її додають.

Бананове пюре. Просто візьміть частину банана та розімніть її до стану пюре. Потім нанесіть на п’яти та залиште до висихання.

Оливкова олія. Оливкова олія містить антиоксиданти, які здатні забезпечити молодий вигляд вашим ніжкам при щоденному застосуванні.

Вівсянка та молоко. Змішайте вівсяні пластівці з молоком. Ні, не на сніданок, це відлущувач для ваших п’ят. Щоденно використовуючи таку суміш на своїх п’ятах, ви помітите, що шкіра стала більш зволоженою і гладенькою.

Поділись


Новини партнерів