7 продуктів, що руйнують ваш імунітет

Всі ми хочемо мати міцну імунну систему. Багато людей перейшли на здоровий спосіб життя саме через пандемію коронавірусу, яка змусила нас замислитись над важливістю та принципами роботи нашого природного захисного механізму. Виявляється, він тісно пов’язаний зі здоров’ям кишківника, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Можливо, ви цього не усвідомлюєте, але деякі продукти у вашому раціоні мають мінімальну поживну цінність та можуть нашкодити вашій імунній системі. Деякі дослідження припускають, що продукти з високим вмістом калорій, цукру, насичених жирів і солі можуть знизити ефективність вашої імунної системи. Отже, важливо уникати їх, щоб убезпечити своє здоров’я.

Ось 7 продуктів, які слід виключити зі свого раціону:

Алкоголь і солодкі газовані напої. Такі напої, як газована вода, пакетовані соки, підсолоджений чай, енергетичні напої та алкоголь пов’язані з негативним впливом на здоров’я людини. Вони можуть збільшити вироблення гормону стресу кортизолу, порушити рівень цукру в крові та  функцію інсуліну, що може спричинити ослаблення імунної системи. Крім того, такі напої відомі тим, що порушують циркадний ритм. Отже, вони також можуть впливати на цикл сну, який тісно пов’язаний з вашою імунною функцією.

Цукерки. Стрибок рівня цукру в крові після вживання цукерок може послабити вашу імунну систему. Цукерки та жуйки багаті на цукор, що може змусити імунну систему збільшити вироблення вільних радикалів (пов’язаних з раком, діабетом та серцево-судинними захворюваннями), які можуть послабити клітини захисні крові та викликати запалення.

Картопляні чіпси. Всі ми полюбляємо чіпси, та вони можуть бути справжнім жахом для вашої імунної системи, оскільки містять величезну кількість нездорових жирів. Смажена їжа, якою є картопляні чіпси, є головним винуватцем таких розладів, як високий кров’яний тиск, високий рівень холестерину та ослаблення імунітету.

Червоне м’ясо. Червоне м’ясо (яловичина, свинина та баранина) має високий вміст насичених жирів, які можуть збільшити рівень холестерину в крові. Це не просто спричинить удар по вашій імунній системи, але також матиме несприятливий вплив на здоров’я серця.

Білий хліб. Білий хліб, печиво та тістечка надзвичайно негативно впливають на вашу імунну систему, оскільки вони виготовлені з білого борошна, яке, як правило, має високу калорійність та низький вміст поживних речовин. Ці продукти також можуть призвести до запалення, резистентності до інсуліну та збільшення ваги.

Морозиво. Морозиво – це солодкий та освіжаючий смаколик, але воно переповнене жирними вершками та молоком, завдяки чому містить багато насичених жирів та цукру. Це може спричинити раптовий стрибок рівня цукру в крові. Тому морозиво в довгостроковій перспективі може негативно вплинути на вашу імунну систему.

Кава. Через високий вміст антиоксидантів та протизапальні властивості кава корисна для здоров’я, але вона також здатна порушити кислотний баланс шлунка, спричиняючи порушення травлення, здуття живота та розлади шлунку, що може заважати вашому імунітету.

Крім цих продуктів, слід також уникати оброблених харчових продуктів та оброблених олій, таких як соєва, кукурудзяна та соняшникова, оскільки вони можуть негативно впливати на здоров’я кишечника та перешкоджати роботі імунної системи.

Поділись


Новини партнерів