5 причин вживати більше жирних кислот омега-3

Здорова і збалансована дієта необхідна для нормального функціонування вашого організму. Вона допоможе вам отримати усі необхідні поживні речовини, які допомагають організму виконувати різні функції. Так само, як білки, вуглеводи, вітаміни та інші поживні речовини, жирні кислоти омега-3 повинні бути частиною вашого щоденного раціону. Відомо, що омега-3 мають багато переваг для здоров’я, зокрема поліпшення функції серця. Велика кількість людей не знає про ці властивості корисних жирів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось 5 причин щоденно вживати продукти з високим вмістом жирних кислот омега-3:

Поліпшення здоров’я серця. Жирні кислоти омега-3 напряму пов’язані з покращенням здоров’я серця. Додавання до свого раціону омега-3 може допомогти вам контролювати різні фактори ризику, пов’язані із захворюваннями серця, включаючи нездоровий рівень холестерину, кров’яного тиску та запалення. Вони також можуть допомогти поліпшити здоров’я артерій.

Зменшення симптомів депресії. Експерти неодноразово підкреслювали, що омега-3 може допомогти поліпшити ваше психічне здоров’я. Зокрема, вони можуть допомогти вам контролювати симптоми депресії та тривожності. Вважається, що жирні кислоти омега-3 також зменшують симптоми таких захворювань, як біполярний розлад та шизофренія.

Збереження зору. Не тільки вітамін А, а й омега-3 жирні кислоти корисні для здоров’я очей. Ці жирні кислоти формують основну структуру сітківки ока. Отримання достатньої кількості DHA (типу омега-3) може допомогти вам надовго зберегти здоров’я очей.

Зміцнення здоров’я печінки. Жирні кислоти омега-3 також корисні для тих, хто страждає від неалкогольної жирної хвороби печінки. Як відомо, вони зменшують кількість жиру у печінці та можуть допомогти поліпшити її стан. Це підтверджують численні дослідження.

Поліпшення сну. Нестачею сну в наші дні нікого не здивуєш. Але вона збільшує ризик виникнення кількох небезпечних для здоров’я станів. Тому вживайте більше їжі, багатої на омега-3, якщо хочете збільшити тривалість та покращити якість сну.

Поділись


Новини партнерів