
Рукола – одна з найдорожчих видів трави, яка вживається людьми в якості приправи для свіжих салатів та інших страв.
Найцікавіше, що рукола дуже добре і швидко розростається, так що ви сміливо можете вирощувати її у себе на підвіконні або балконі і їсти безкоштовно. Тим більше, що ця трава доповнює страви оригінальним смаком і володіє масою позитивних властивостей, ось основні з них:
1. Рукола чудово впливає на роботу травної системи, якщо ви будете їсти її постійно, то у вас прискориться метаболізм.
2. Щоб у годуючої мами було багато молока і дитині потрапляли корисні мікроелементи в організм, потрібно їй вживати рукколу щодня.
3. Для чоловіків рукола також дуже корисна, а точніше, для їх потенції. Так як рукола вважається потужним афродизіаком, вона має властивість покращувати чоловічу силу.
4. Руккола обволікає слизові оболонки шлунка і кишечника, захищаючи їх від подразників з інших продуктів, тому вона дуже корисна тим людям, у яких гастрит або виразка.
5. Ця смачна трава має мізерно малу кількість калорій, в зв’язку з чим її називають дієтичною. Так що якщо ви на дієті і хочете інтенсивно скидати вагу, тоді додавайте руколу в свій раціон харчування.
6. Одним з важливих корисних властивостей руколи є її здатність знищувати холестеринові клітини в крові, в наслідок чого людина буде захищена від хвороб серцево-судинної системи.
7. Для дітей рукола теж дуже корисна, тому що речовини які входять до її складу, сприяють зростанню нових клітин в імунній системі, а це значить, що імунітет вашої дитини завжди буде міцним і не пропустить жодного вірусу.
Протипоказань на рахунок руколи поки ще медики не виявили, єдине, зустрічаються інциденти, коли у людини алергія або особиста непереносимість цієї трави.
Рукола сумісна практично з усіма продуктами, але найбільш оригінальний смак її можна відчути в стравах з горішками або твердим сиром. Ви можете готувати салати, супи, другі страви з м’яса або птиці і додавати до них рукколу.
Читайте також: Медики назвали ягоду, яка особливо корисна для здоров’я кишечника
До речі, щоб вибрати найкориснішу руколу, вам потрібно уважно вивчити пучок трави і якщо листя надмірно великі, то краще не купуйте його. Всі корисні компоненти можна отримати з маленьких листочків руколи, які під час приготування страв не ріжуть, а рвуть пальцями.
Джерело