Дерматолог розповіла, як боротись з ранковими набряками обличчя

Ви коли-небудь помічали набряклість обличчя в ранковий час? Причин цього може бути декілька. Деякі з них включають недосип, надмірне використання косметики, затримку води та вживання певних продуктів. Також набряки можуть бути спричинені певними станами, які потребують медичного втручання, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дерматолог Рашмі Шетті пояснює, що найпоширенішими причинами набряків є втома, нестача руху та застій лімфи. Але не всі знають про методи боротьби з ранковою набряклістю обличчя. Ви можете щодня виконувати прості вправи, які допоможуть вам природним чином зменшити набряки. До них належать:

Вправи для шиї. Дерматолог каже, що важливо зробити шию більш рухливою. Почніть свій день з кількох вправ на шию. Сядьте прямо і дивіться вгору, вниз і в сторони. Також виконуйте оберти голови за годинниковою стрілкою та проти годинникової стрілки.

Відкривання та закривання очей. За словами доктора Шетті, така проста діяльність допомагає швидко зняти набряки з повік. Для виконання цієї вправи щільно закрийте очі і широко відкрийте. Це змусить працювати м’язи навколо очей і зменшить набряки.

Рухайте очима. Це ще одна проста вправа, яку ви можете виконувати в будь-яких умовах. Все, що вам потрібно зробити, – це рухати очними яблуками в різні боки. Подивіться вгору, вниз і зробіть ціле коло за годинниковою стрілкою та проти.

Ці рухи змусять крихітні м’язи навколо очей рухатися. Вони також допоможуть усунути застій лімфи вранці. Ви можете проводити цю процедуру двічі на день, один раз вранці та один раз перед сном, і тоді ви дуже скоро побачите зміни.

Поділись


Новини партнерів