Фахівці назвали 5 способів зниження ризику діабету

Хворі на цукровий діабет повинні постійно контролювати рівень глюкози в крові. Розрізняють діабет першого та другого типу. Якщо діабет 1 типу найчастіше пов’язаний з генетичними факторами, то для діабету 2 існує цілий ряд факторів ризику окрім генетики, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

До факторів ризику діабету 2 типу належать надмірна вага, нездоровий спосіб життя, високий кров’яний тиск, вік та нездоровий рівень холестерину. Якщо ви належите до тих, хто має один чи кілька таких факторів, вам потрібно вчасно подбати про профілактику.

Ось 5 порад, які можуть допомогти вам уникнути розвитку діабету:

Зменште споживання вуглеводів. Діабетологи рекомендують скоротити споживання простих вуглеводів. Зокрема, дослідження неодноразово показували, що споживання великої кількості доданого цукру суттєво збільшує ризик діабету.

Наповніть половину тарілки овочами. Це один із ефективних способів поліпшення раціону. Фахівці рекомендують наповнити половину тарілки овочами, одну четверту тарілки вуглеводами, а іншу четверту частину білком. Це допоможе вам підтримувати здорову вагу та сприятиме загальному здоров’ю. Овочі багаті на клітковину, а споживання продуктів з високим вмістом клітковини пов’язане з меншим ризиком діабету.

Включіть в раціон рослинні білки. Дослідження підтверджують, що споживання рослинного білка може призвести до зниження ризику розвитку діабету. Додайте у свій раціон рослинні джерела білка, такі як бобові, соя, горіхи та інші.

Регулярно виконуйте фізичні вправи. Регулярні фізичні вправи можуть допомогти вам зберегти здорову вагу та ще більше зменшити ризик діабету. Це також дозволить контролювати рівень цукру в крові. Залишаючись фізично активними, ви можете отримати багато інших переваг для здоров’я як для вашого психічного, так і для фізичного здоров’я.

Контролюйте рівень стресу. Стрес може негативно вплинути на ваше здоров’я різними способами. Ви можете спробувати різні техніки зниження рівня стресу, як от медитація, щоб контролювати рівень глюкози в крові.

Поділись


Новини партнерів