Названо найкращі продукти для жінок, які страждають на синдром полікістозних яєчників

Якщо у вас діагностували синдром полікістозних яєчників, ви знаєте, наскільки важко жити з цим захворюванням! Це найпоширеніший ендокринний розлад серед жінок, який характеризується порушенням балансу гормонів в організмі. Коли кілька гормонів, таких як естроген, прогестерон та андроген, починають впливати на яєчники, це призводить до розвитку СПКЯ, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Симптомами СПКЯ є нерегулярний менструальний, посилений ріст волосся, вугрі, ожиріння та безпліддя. При цьому розладі фахівці рекомендують включити в раціон такі нежирні джерела білка, як курка, риба, тофу, а також продукти з високим вмістом клітковини, такі як мигдаль, гарбуз, зелений та червоний перець, ягоди тощо. Вони необхідні для зменшення стійкості до інсуліну. Більше того, продукти, що зменшують запалення, включаючи куркуму, горіхи, оливкову олію, помідори, жирну рибу та зелені листові овочі, також можуть бути корисними для боротьби з СПКЯ.

Жінкам, які страждають на СПКЯ надзвичайно важливо контролювати рівень інсуліну. Хоча основна причина цього стану досі не встановлена, відомо, що високий рівень інсуліну може погіршити симптоми СПКЯ. Тому ви повинні дотримуватись здорової дієти, регулярно виконувати фізичні вправи та приймати призначені лікарем препарати.

Ось кілька продуктів з низьким глікемічним індексом, які вам варто включити до раціону, якщо у вас СПКЯ:

Цільні злаки. Овес, коричневий рис, ячмінь, пшениця тощо, допомагають уникнути різких перепадів рівня цукру та інсуліну у крові.

Фрукти. Яблука, грейпфрути і груші допомагають зменшити симптоми, пов’язані з СПКЯ та стійкість до  дії інсуліну.

Бобові культури. Квасоля, нут та сочевиця мають високий вміст клітковини і відомі тим, що допомагають контролювати рівень цукру в крові.

Овочі. Шпинат, зелений горошок, морква, помідори, зелена квасоля та капуста теж можуть допомогти жінкам із СПКЯ.

Їжа з високим глікемічним індексом може спричинити коливання рівня цукру та інсуліну в крові. Більш високий рівень інсуліну призводить до розвитку інсулінорезистентності та дійсно впливає на овуляцію. Отже, намагайтеся уникати продуктів з високим ГІ. Дієта з низьким глікемічним індексом допомагає нормалізувати менструальний цикл та допомагає ефективніше боротися з СПКЯ.

Поділись


Новини партнерів