5 літніх фруктів, що допоможуть контролювати артеріальний тиск

Високий кров’яний тиск – одне з найпоширеніших захворювань способу життя, на яке страждають мільйони людей у ​​всьому світі. На сьогоднішній день більшість людей знає, яку небезпеку він може нести, особливо для вашого серця, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Найефективнішим способом управління артеріальним тиском є правильне харчування. Літо прийде вже скоро, а воно пропонує так багато фруктів, які не тільки надзвичайно поживні, а також допомагають регулювати рівень артеріального тиску.

Ось 5 літніх фруктів, які найліпше знижують показники кров’яного тиску:

Кавун. Цей низькокалорійний фрукт солодкий та освіжаючий. Але це не єдині його переваги. Він також містить вітаміни С і А, калій, амінокислоти, лікопен, натрій та антиоксиданти, які допомагають організму боротися проти високого кров’яного тиску.

Ківі. Цей фрукт містить потужні антиоксиданти та мінерали, які можуть знизити рівень кров’яного тиску. Більше того, він містить клітковину, вітамін С та фолати, які також сприяють поліпшенню травлення, зміцненню імунітету та поліпшенню здоров’я шкіри. Найкраще в ківі – це те, що ви можете споживати його щодня, оскільки воно містить велику кількість поживних речовин, які також можуть запобігти інсульту та інфаркту.

Манго. Ми любимо манго, бо воно смачне! Але манго – чудовий чудовий природний засіб від високого кров’яного тиску. Це тому, що манго є потужним джерелом клітковини та бета-каротину, які сприяють зниженню артеріального тиску.

Банан. За даними FDA, дієта, багата на калій і з низьким вмістом натрію, запобігає підвищеному кров’яному тиску, серцевим захворюванням та інсульту. Банан – це фрукт, який також сприяє здоровому травленню, допомагає людям довше відчувати себе ситими та боротися з гіпертонією. Більше того, це багате джерело вітаміну С та клітковини, що робить його ідеальним літнім фруктом для контролю стану показників артеріального тиску.

Полуниця. Є багато причин любити полуницю. Її додають у торти, морозиво та навіть шоколадні цукерки. Полуниця містить антоціани (антиоксидантну сполуку), вітамін С, калій та омега-3 жирні кислоти, які можуть допомогти знизити високий кров’яний тиск.

Поділись


Новини партнерів