Лікар дав 5 порад для зниження рівня стресу

Стрес шкодить вам значно більше, ніж ви вважаєте. Він може вплинути на ваше фізичне та психічне самопочуття одразу декількома способами. Стрес у нашому житті виникає із різних причин. Більшість, як правило, ігнорує стрес, не розуміючи його несприятливих наслідків. Але згідно з дослідженнями, якщо не контролювати рівень стресу, зростає ризик ослаблення імунної системи, порушення режиму сну, підвищення кров’яного тиску, погіршення здоров’я серця тощо, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Ці побічні ефекти, пов’язані зі стресом, можуть змусити вас здивувати. Але ви можете ефективно впоратися з ним за допомогою простих змін у способі життя. Доктор Самант Дарші, психіатр клініки Pysmate, дав кілька порад, що допоможуть вам керувати стресом.

Перш за все, ви повинні дотримуватись фіксованого розпорядку дня. Непевність завжди сприяє посиленню стресу. Якщо ви напевне знатимете, чим і в якій послідовності будете займатись, ви зможете залишатись більш зосередженими і спокійними.

Також велике значення має правильне харчування. Це не лише допоможе вам підтримувати здорову масу тіла та зміцнити імунітет, науковці неодноразово підкреслювали зв’язок між раціоном та психічним здоров’ям, настроєм, поведінкою та когнітивними здібностями людини.

Добре спіть. Основи гігієни сну – це дотримання регулярного циклу сну та неспання. Уникайте вживання стимуляторів перед сном, а також уникайте використання комп’ютера та телефона принаймні за годину до того, як іти в ліжко.

Не забувайте і про фізичні вправи. Вони відіграють важливу роль у контролі рівня стресу. Дослідження показують, що фізична активність сприяє зниженню рівня стресу, полегшенню симптомів депресії та поліпшенням загального самопочуття.

Також ви можете застосовувати техніки розслаблення. Медитація має загальний заспокійливий ефект для мозку, і йога була пов’язана з підвищеним рівнем окситоцину, гормону, який сприяє зниженню рівня тривоги.

Поділись


Новини партнерів