Чому не варто снідати бананами

Те, що ви їсте після сну, може мати значний вплив на ваше здоров’я. Більшість із нас надто зайняті в ранкові години, щоб приділити достатньо часу приготуванню сніданку. Тому ми економимо час та перехоплюємо щось нашвидкоруч. Наприклад, ідеальним сніданком може видатись банан, адже це надзвичайно ситний фрукт. Але не завжди він може приносити тільки користь, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Не можна заперечувати той факт, що банани надзвичайно зручні, їх можна їсти  в будь-який час і де завгодно. При цьому, незалежно від рівня вашої фізичної активності, банани здатні вас забезпечити клітковиною, калієм, магнієм та іншими мікроелементами.

Більше того, банани також багаті на залізо і вітамін В6, а також вони забезпечують сильний прилив енергії. Та чи варто їсти їх натщесерце?

Серед інших поживних речовин, банани містять багато природних цукрів. Вони забезпечують організм енергією, та разом з тим різко піднімають рівень глюкози в крові, що може сильно нашкодити людям із діабетом.

Крім того, рівень енергії починає падати через кілька годин, залишаючи відчуття виснаження, саме тому медичні експерти пропонують доповнювати банани іншими інгредієнтами, такими як овес, фрукти та горіхи.

Ще одна причина, чому експерти припускають, що вживання бананів натщесерце може бути шкідливим для здоров’я, пов’язане з тим, що поживання продуктів з високим вмістом магнію рано вранці або на порожній шлунок може вплинути на обмін речовин і порушити травлення, а в деяких випадках це може мати несприятливий ефект на здоров’я серця.

Тому банани – це ідеальне доповнення до вівсянки, яблук, сухофруктів та круп, але в якості окремої страви на сніданок їх ліпше не вживати.

Поділись


Новини партнерів