Як вживання вуглеводів може допомогти вам позбутись жиру в зоні живота

Коли мова йде про схуднення, одним з найважливіших аспектів є правильний раціон. Дієти з низьким вмістом вуглеводів та інтервальне голодування здобули значну популярність, в той час як вуглеводи одержали не найкращу репутацію серед тих, хто прагне позбутись зайвих кілограмів та сантиметрів. Однак, не всі вуглеводи шкідливі, а деякі навіть допомагають в процесі схуднення. Ви маєте просто обрати правильний їх тип, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Складні або хороші вуглеводи – це поживні вуглеводи, які використовуються для вироблення енергії для організму. Вони підтримують стабільний рівень цукру в крові та допомагають знизити кілька серйозних ризиків для здоров’я. В той же час прості вуглеводи – це рафіновані вуглеводи з низьким вмістом клітковини, що часто призводить до проблем з травленням та збільшення ваги. Вони викликають стрибки рівня цукру в крові, що, у свою чергу, посилює наш голод і потяг до калорійної їжі.

Дотримання дієти з низьким вмістом вуглеводів може допомогти вам скинути кілька кілограмів, але це може позбавити ваш організм поживних речовин, необхідних для виконання інших видів діяльності. Тому замість того, щоб припиняти споживання вуглеводів, збільште частку складних вуглеводів, які сприяють активізації обміну речовин, у вашому раціоні. Окрім того, що ви зможете скинути кілька кілограмів, ви також зможете відмовитись від висококалорійних продуктів.

Згідно з дослідженням, опублікованим в Clinical and Translational Gastroenterology, було встановлено, що люди, які споживають складні вуглеводи, рідше стикались зі здуттям живота в порівнянні з тими, хто дотримувався дієти з низьким вмістом жиру. Отже, вживання правильних вуглеводів може покращити ваше травлення та значно зменшити здуття живота, що в свою чергу робить ваш живіт більш пласким.

Переважно жир на животі – це вісцеральний жир. Він небезпечний для здоров’я і його надзвичайно важко позбутись. Цей тип жиру оточує внутрішні органи, збільшуючи ризик хвороб серця.  Тим не менш, збільшивши споживання хороших вуглеводів і знизивши кількість висококалорійних продуктів у раціоні, а також регулярно виконуючи фізичні вправи, ви зможете помітити значне зменшення жирових запасів у зоні живота.

Поділись


Новини партнерів