Як схуднення може допомогти зменшити ризик розвитку 13 видів раку

Дослідження показують, що один з 20 випадків раку спричинений ожирінням. Що довше людина має зайву вагу, то більше зростає ризик захворіти, пише Жіночий світ з посиланням на The Sun.

Загалом існує 13 видів раку, які найчастіше пов’язують із зайвою вагою. До них належать рак молочної залози, рак кишечника, рак підшлункової залози, рак стравоходу, рак жовчного міхура, рак матки, рак яєчників, рак нирок, рак печінки, рак шлунка, мієлома (різновид раку крові), менінгіома (тип пухлини мозку) та рак щитовидної залози.

Мартін Річардсон, медичний директор та хірург для схуднення з лікарні Transform Hospital Group, заявив, що вже зараз значна частина людей живе з ожирінням, а протягом наступних 20 років ситуація загостриться ще більше. Зараз людство зіткнулось з нечуваною кризою ожиріння.

За результатами нового дослідження Transform Hospital Group, 64% опитаних заявили, що набрали зайвої ваги під час карантину. 20% учасників набрали більш, ніж 6 кілограмів. Основною причиною переїдання 68% учасників назвали нудьгу.

Це призвело до того, що частина людей із надмірною вагою перейшли в категорію ожиріння. А люди, які вже мали ожиріння, суттєво погіршили своє становище.

При цьому різні дослідження підтвердили зв’язок між ожирінням і важким перебігом COVID-19. Встановлено, що люди, ІМТ яких становить 35-40, мають на 40% більший ризик смерті від коронавірусної інфекції, а якщо ІМТ перевищує 40, цей ризик зростає на 90%.

Дослідження показують, що підтримка здорової ваги допомагає скоротити ризик виникнення 13 видів раку, перерахованих вище. Звісно, якщо у вас надмірна вага, це не означає, що ви обов’язково захворієте, але у вас буде вищий ризик, ніж у людей зі здоровим ІМТ.

Доктор Річардсон сказав: “Хоча точні механізми до кінця не вивчені, відомо, що ожиріння призводить до гормонального дисбалансу, який посилюється через надлишок жиру, що надсилає гормони (сигнали) росту типу до решти клітин нашого тіла”.

“Ці зміни також стимулюють імунну реакцію, яка призводить до запалення низького рівня”.

“І те, і інше може призвести до швидшого поділу клітин, що, в свою чергу, може збільшити ймовірність раку”.

За словами експерта, небезпека, яку несе надмірна вага, добре відома. Вона не тільки може підвищити ймовірність раку, але й суттєво збільшує ризик розвитку таких проблем зі здоров’ям, як діабет, серцеві проблеми та інсульти.

Поділись


Новини партнерів