Які ознаки можуть свідчити про розвиток артриту

На артрит страждають мільйони людей у всьому світі. Найпоширенішими є такі його різновиди, як артроз та ревматоїдний артрит. Біль у суглобах і ригідність – це характерні ознаки артриту, але існує безліч менш очевидних симптомів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За даними Фонду артриту, деякі типи артриту можуть мати симптоми, не пов’язані безпосередньо з суглобами. Наприклад, ви можете помітити зміну у пальцях та нігтях на ногах.

Інші можливі симптоми включають:

  • Втому
  • Лущення і свербіння шкіри
  • Висипання
  • Лихоманку
  • Втрату ваги
  • Випадання волосся, утворення залисин

До того, як навідати лікаря, потрібно протягом кількох тижнів спостерігати за симптомами, коли і як довго набрякають ваші суглоби та що приносить вам полегшення.

Вам потрібно отримати правильний діагноз, щоб розпочати лікування і залишатись мобільними.

На жаль, в даний час не існує ліків від артриту, але ви можете вжити певних заходів, щоб полегшити симптоми. Наприклад, ви можете виконувати фізичні вправи, хоча здається, що вони здатні лише посилити біль. Але насправді регулярні тренування запобігають болю та роблять суглоби більш рухливими.

Крім того, фізичні вправи збільшують м’язову силу, зменшують жорсткість м’язів та суглобів, а також збільшують рівень енергії.

Особливо корисні при артриті вправи на розтяжку. Вони знімають скутість і покращують еластичність та рухливість суглобів. За даними органів охорони здоров’я, ці вправи можуть включати такі рухи, як підняття рук над головою або перекочування плечей вперед і назад.

У більшості випадків такі вправи можна робити щодня.

Також дуже важливо дотримуватись здорової і збалансованої дієти при артриті. Ви маєте отримувати всі необхідні поживні речовини та підтримувати здорову вагу.

Зайва вага створює зайве навантаження на суглоби, що призводить до посилення болю та проблем із рухливістю. Орієнтиром для визначення здорової ваги може послужити ІМТ, який повинен становити  від 18,5 до 24,9.

Поділись


Новини партнерів