Терапевт: щоденне вживання чаю може допомогти жити довше

Чаювання в якості щоденної звички може продовжувати людське життя, про це в інтерв’ю Express Health розповіла британський терапевт Нізу Аслам.

Прості звички можуть мати велике значення для підтримки здоров’я та довголіття, висловилася доктор Аслам. За словами терапевта, кілька щоденних чашок чаю можуть допомогти жити довше. Медик радить випивати дві-три чашки цього напою.

Експерт посилається на дослідження, опубліковане в Європейському журналі профілактичної кардіології. Дослідники виявили, що щоденне споживання чаю пов’язано з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань і смерті від всіх причин. Вони проаналізували звички 100 902 учасників, які не мали в анамнезі серцевого нападу, інсульту або раку. Учасники були розділені на дві групи: «люди, які регулярно п’ють чай» (більше трьох днів на тиждень), і «ніколи або рідко п’ють чай» (менше трьох днів на тиждень). Спостереження за ними велося в середньому 7,3 років.

В результаті вченими був зроблений висновок, що звичка щодня випивати кілька чашок чаю асоціюється з більш здоровими роками життя і її більшою протяжністю. Наприклад, аналізи показали, що у 50-річних людей, якы постійно п’ють чай, нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту, і вони живуть в середньому на 1,26 роки довше, ніж ті, хто вкрай рідко вживає його.

«Існує безліч видів чаїв, кожен з яких має своєрідний потенціал користі. Зелений чай виключно багатий на флавоноїди, які можуть допомогти зміцнити здоров’я серця, знижуючи рівень поганого холестерину і зменшуючи згортання крові», – продовжили тему фахівці з Penn Medicine.

Згідно з їхніми даними, дослідження показало, що зелений чай також може впливати на зниження ризику раку печінки, грудей, простати, кишечника. Все це теж може допомогти жити довше.

Поділись


Новини партнерів