Науковці назвали 4 продукти, які допоможуть знизити артеріальний тиск

Високий артеріальний тиск може не здаватись надто загрозливим, адже він не має виражених симптомів. Але насправді він може становити серйозний ризик для вашого здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Недавнє дослідження показали, що чотири специфічні продукти харчування можуть знижувати кров’яний тиск завдяки рослинним сполукам, що в них містяться. Дослідження проводилось на мишах та людських клітинах. Його було опубліковано у травні 2020 року. Воно показало, що ресвератол може допомогти знизити артеріальний тиск.

Попередні дослідження зосереджувались на перевагах ресвератролу для здоров’я серця. Нові дослідження також показали, зо він здатен знизити ризик інсульту, серцевої недостатності та високого кров’яного тиску.

Деякі дослідники вважають, що користь ресвератролу полягає в його антиоксидантних властивостях.

Найкращі джерела ресвератолу – це червоне вино, чорниця, арахіс та синій виноград. За даними з сайту Medical News Today, ресвератолу та його джерелам медична спільнота зараз приділяє багато уваги, адже він продемонстрував багато корисних ефектів, від захисту наших нейронів від старіння до потенційного запобігання раку

Вчені з Королівського коледжу Лондона додали ресвератрол в раціон мишей з високим кров’яним тиском, і опублікували результати в журналі Circulation.

Артеріальний тиск у гризунів контролювали протягом 15 днів, і до кінця періоду дослідження у тих особин, що харчувалися продуктами з високим вмістом ресвератролу, спостерігалось його зниження до 20 мм.рт.ст.

Також було виявлено, що ресвератрол розслаблює кровоносні судини гризунів, що також сприяє зниженню показників артеріального тиску.

Поділись


Новини партнерів