Дерматолог розказав, як стрес впливає на нашу шкіру

Якщо ви вважаєте, що стрес має наслідки лише для вашої психіки, ви глибоко помиляєтесь. Насправді стрес шкодить також вашому тілу, впливаючи на органи, режим харчування та баланс гормонів. Найпомітніше наслідки стресу проявляється на вашій шкірі, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Стрес так сильно позначається на стані шкіри, що навіть після належного зволоження та використання найкращих засобів по догляду за шкірою вона продовжує виглядати тьмяною.

За словами відомого дерматолога, доктора Аджай Рани, стрес може змінити хімічні реакції в організмі, що робить шкіру більш чутливою. Також надмірний стрес уповільнює загоєння ран.

За словами фахівця, коли людина, яка перебуває в стресі, пропускає свої звичні процедури з догляду за шкірою, це неминуче призводить до загострення шкірних проблем.

Він назвав 6 найпоширеніших наслідків стресу для вашої шкіри:

  • Сухість шкіри
  • Передчасне старіння або зморшки
  • Прищі
  • Лупа
  • Мішки під очима
  • Висипання

Він сказав: “Коли ми відчуваємо стрес, наш організм виробляє надмірну кількість гормону, який називається кортизолом. Це змушує гіпоталамус виробляти кортикотропін-вивільняючий гормон (CRH). CRH стимулює вивільнення жиру з сальних залоз навколо волосяних фолікулів. Надмірне вироблення шкірного сала цими залозами може закупорити пори шкіри і призвести до появи вугрів”.

Депривація сну також є наслідком стресу, який прискорює появу ознак старіння, таких як дрібні зморшки, знижена еластичність та нерівномірна пігментація. Зниження еластичності шкіри може сприяти утворенню мішків під очима. Стрес погіршує бар’єрну функцію рогового шару шкіри і впливає на здатність шкіри утримувати воду.

На жаль, стрес також може послабити імунітет. Ослаблена імунна система може призвести до дисбалансу бактерій в кишечнику і спричинити почервоніння шкіри або навіть появу висипань.

Тому намагайтесь контролювати рівень стресу за допомогою дихальних вправ, фізичної активності, вживання достатньої кількості води і збалансованого харчування, а також щоденного  6-8 годинного сну.

Поділись


Новини партнерів