5 ефективних способів зберегти здоров’я ясен

Гігієна ротової порожнини надзвичайно важлива. Набряклість, чутливість та запалення ясен – це ранні ознаки погіршення їхнього стану, однак ви можете запобігти появі цих симптомів чи усунути їх за допомогою натуральних засобів, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Звісно, чищення зубів двічі на день – це один з найкращих способів збереження здоров’я зубів та ясен. Але ви можете доповнити його іншими методами профілактики захворювань ротової порожнини.

Ось кілька способів зміцнити здоров’я ясен:

Полоскання олією. Зранку до чищення зубів ви можете прополоскати рота кокосовою, оливковою або кунжутною олією протягом 15 хвилин. Це допомагає запобігти накопиченню нальоту та гінгівіту. Рослинні олії очищують порожнину рота та чудово впливають на органи травлення.

Застосування олії чайного дерева. Зверніть увагу на зубні пасти, що містять олію чайного дерева. Вона відмінно лікує гінгівіт. Але пам’ятайте – наносити чисту ефірну олію чайного дерева на ясна – це не найкраща ідея.

Фтор. Також переконайтесь, що ваша зубна паста містить фтор. Цей інгредієнт має велике значення для профілактики гінгівіту та неприємного запаху з рота.

Споживання журавлини. Встановлено, що журавлина допомагає заспокоїти запалення, пов’язане з пародонтитом. Вона сприяє зменшенню налипання бактерій на поверхню зубів.

Споживання вітаміну С. Вітамін С, який міститься в грейпфрутах, смородині, ківі, червоному болгарському перці, броколі, полуниці, манго, брюссельській капусті та дині, відіграє важливу роль у зміцненні здоров’я ротової порожнини. Кровоточивість ясен – це одна з найпомітніших ознак дефіциту цієї поживної речовини.

Поділись


Новини партнерів