7 продуктів, що допоможуть вам вирішити проблеми зі сном

Чи бувало таке, що ви годинами крутилися в ліжку і просто хотіли заснути? Безсоння не тільки заважає нам добре відпочивати, воно також пов’язане з підвищеним ризиком розвитку діабету, зростання ваги, серцево-судинних захворювань, гіпертонії та багатьох інших серйозних захворювань, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось чому експерти рекомендують сім-дев’ять годин безперервного сну щоночі, оскільки хороший сон пов’язаний із оздоровленням організму. Але хороша новина полягає в тому, що є багато продуктів і напоїв, які ви можете включити у свій раціон, які можуть допомогти вам заснути:

Деякі фрукти та овочі. Є кілька фруктів та овочів, що сприяють гарному сну, таких як банани, ківі, вишня, капуста, салат та морква. Споживання їх на вечерю може допомогти вам швидше заснути та міцніше спати.

Овес. Овес багатий на клітковину, а також мелатонін та триптофан, амінокислоту, яку мозок перетворює на серотонін. Серотонін – це важливий нейромедіатор, що допомагає тілу розслабитися і заснути.

Цільні злаки. Цільні злаки, особливо булгур та ячмінь, містять декілька сполук і мінералів, що сприяють сну, Зокрема, ви можете одержати з них кальцій, цинк, калій, магній та триптофан.

Риба. Риба може вирішити ваші проблеми зі сном. Чому? Бо риба є хорошим джерелом вітаміну D та жирних кислот омега-3. Ця потужна комбінація може суттєво поліпшити якість сну. Тому рибні страви на вечерю – це завжди вдала думка.

Мигдаль і волоські горіхи. Дефіцит магнію і триптофану може призвести до порушення сну. Мигдаль і волоські горіхи містять їх у великій кількості, а отже, можуть допомогти вам краще спати.

Ромашковий чай. Цей трав’яний чай допомагає розслабити розум і тіло, що в кінцевому рахунку сприяє сну.

Тепле молоко. Молочні продукти, такі як тепле молоко, містять триптофан, вітамін D і кальцій, які допоможуть вам легко заснути.

Поділись


Новини партнерів