Чим корисна шипшина і як її заварювати

Шипшина багата на велику кількість корисних речовин, які потрібні нашому організму щодня.

У шипшині є вітаміни С, В, К, Е і Р, а також хром, магній, кальцій і калій.

Відвар з червоних плодів використовують як загальнозміцнюючий засіб, який добре підвищує імунітет. Відвар з шипшини можна вживати як профілактичний засіб в період поширення застуд і грипу.

Як приготувати відвар з шипшини

Для приготування відвару з шипшини візьміть 3 ст. ложки сухих плодів і залийте 1 літром окропу.

Відвар настоюють в термосі 12 годин, рекомендується приймати за 30-40 хвилин до їжі.

Перед тим, як готувати відвар, ягоди слід промити і подрібнити. Таким чином напій скоріше настоїться.

До відвару не бажано додавати цукор, замість цього можна додати мед.

Читайте також: Науковці визначили звичку, яка краще за ліки захищає від діабету та гіпертонії

Кому не можна вживати відвар з шипшини

Не варто вживати відвар з шипшини людям, у яких є алергія на вітамін С, хворим на діабет, жовчнокам’яну хворобу.

Не принесе такий напій користі і тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, а також тим, хто страждає на гастрит.

Відповідно, перед прийомом відвару з шипшини варто проконсультуватися у лікаря.

Поділись


Новини партнерів