Шипшина багата на велику кількість корисних речовин, які потрібні нашому організму щодня.
У шипшині є вітаміни С, В, К, Е і Р, а також хром, магній, кальцій і калій.
Відвар з червоних плодів використовують як загальнозміцнюючий засіб, який добре підвищує імунітет. Відвар з шипшини можна вживати як профілактичний засіб в період поширення застуд і грипу.
Як приготувати відвар з шипшини
Для приготування відвару з шипшини візьміть 3 ст. ложки сухих плодів і залийте 1 літром окропу.
Відвар настоюють в термосі 12 годин, рекомендується приймати за 30-40 хвилин до їжі.
Перед тим, як готувати відвар, ягоди слід промити і подрібнити. Таким чином напій скоріше настоїться.
До відвару не бажано додавати цукор, замість цього можна додати мед.
Читайте також: Науковці визначили звичку, яка краще за ліки захищає від діабету та гіпертонії
Кому не можна вживати відвар з шипшини
Не варто вживати відвар з шипшини людям, у яких є алергія на вітамін С, хворим на діабет, жовчнокам’яну хворобу.
Не принесе такий напій користі і тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, а також тим, хто страждає на гастрит.
Відповідно, перед прийомом відвару з шипшини варто проконсультуватися у лікаря.