Як зрозуміти, що у вас гіпоглікемія та що з цим робити

Гіпоглікемія – це стан, при якому рівень цукру в крові опускається нижче норми. Люди, які страждають на діабет, частіше стикаються з низьким рівнем цукру в крові, але у людей, які не мають діабету, він також може виникати, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Це важкий стан, який потребує негайного втручання. Окрім погано керованого діабету, певні ліки та стани здоров’я також можуть сприяти зниженню рівня цукру в крові. Люди, як правило, не знають, що рівень цукру у їхній крові падає.

Якщо у вас немає діабету, важливо стежити за симптомами гіпоглікемії. Є певні ознаки низького рівня цукру в крові, які потрібно знати, щоб уникнути його наслідків.

Діабетолог В. Мохан каже: “Гіпоглікемія або низький рівень цукру в крові може мати симптоми, включаючи надмірний голод, пітливість, прискорене серцебиття, втому та запаморочення”

Інші симптоми включають порушення зору, раптові зміни настрою, втому, голод та блідість шкіри. Низький рівень цукру в крові може вплинути на ваше повсякденне життя. Надзвичайна втома та виснаження можуть ускладнити вам ефективне виконання повсякденних завдань. Якщо рівень глюкози не контролювати, це може призвести до втрати свідомості, погіршення зору та навіть судом у серйозних випадках.

“Якщо у вас є якісь із цих симптомів, негайно перевірте рівень цукру. Якщо він надто низький, прийміть глюкозу чи з’їжте щось солодке, щоб негайно полегшити симптоми”, – додає доктор Мохан.

Якщо у вас немає діабету, можливо, вам не вдасться одразу перевірити рівень цукру в крові. Ви повинні звернутися до лікаря, якщо симптоми не зникають, ви часто їх відчуваєте або втрачаєте свідомість.

Поділись


Новини партнерів