Фахівці: Ви все життя чистили зуби неправильно!

Здоров’я зубів має величезне значення, адже якщо ви не будете чистити зуби двічі на день, у вас з’являться такі проблеми, як карієс або захворювання ясен. Це не лише неестетично, вони можуть завадити вам нормально пережовувати їжу, спричинити біль і неприємний запах з рота, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Мало хто за останній рік проходив профілактичні огляди у стоматолога. Зазвичай рекомендується навідувати лікаря кожні 6 місяців, але під час пандемії людство мало інші пріоритети. Але що як ви також неправильно чистили зуби увесь цей час? Фахівці з клініки Dental Art Implant Clinic розповіли, що потрібно зробити, перш ніж очистити зуби за допомогою щітки:

Використання зубної нитки. Усім нам варто користуватись зубною ниткою, та скільки людей насправді це роблять? Експерти сказали: “Обмотайте трохи зубної нитки навколо пальців і проведіть між зубами, стежачи за тим, щоб не пропустити жодного зуба”.

“Якщо у вас кровоточать ясна, не хвилюйтеся, це, ймовірно, означає, що вам слід робити це частіше. Намагайтесь чистити зуби зубною ниткою принаймні раз на день”.

Видалення нальоту. Наліт на зубах – це корінь усіх проблем із ними, оскільки бактерії, що містяться в ньому, виробляють кислоти, які пошкоджують емаль зубів і викликають карієс. Крім того, наліт спричиняє неприємний запах і пожовтіння зубів. За словами експертів з клініки Dental Art Implant Clinic, спеціальний інструмент для видалення нальоту легко придбати в мережі.

Використання міжзубної щітки. Чи знали ви, що маєте “полірувати” свої зуби? Більшість людей не знають. Експерти пояснили: “Візьміть тверду міжзубну щітку і застосуйте на передній частині зубів. Вона діє, як шліфувальна машина, і видаляє увесь наліт і бактерії приблизно так, як це робить стоматолог”.

Використання скребка для язика. На вашому язиці можуть накопичуватись бактерії, які мають вплив і на зуби. Тому використання скребка для язика буде незайвим. Просто проведіть ним по язику два-три рази від кореня до кінчика. Якщо немає спеціального скребка, скористайтесь ниткою.

Застосування щітки. Після того, як ви зробили все перераховане вище, можна нарешті чистити зуби щіткою. Всі ми вміємо це робити, та все ж більшість людей надто поспішає або чистить зуби недостатньо ретельно. Ви маєте круговими рухами очистити кожен зуб, це займе не менше 2 хвилин.

Поділись


Новини партнерів