Навіщо потрібні жирні кислоти омега-3 та звідки їх можуть одержати вегетаріанці та вегани

Дієти, основу яких складають продукти рослинного походження, можуть забезпечити вам багато переваг. Вони допоможуть вам скинути зайву вагу, знизити рівень цукру в крові, зменшити ризик хвороб серця тощо. Але, дотримуючись рослинної дієти дуже важливо підібрати продукти, з яких можна одержати всі необхідні поживні речовини, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Жирні кислоти омега-3 зазвичай містяться у продуктах тваринного походження. Але це надто важлива поживна речовина, щоб нехтувати нею.

Суміта Бісвас, головний дієтолог лікарні Aster RV, каже: “Незважаючи на те, що веганська дієта була визнана безпечною, існує ризик для здоров’я, якщо люди не знайдуть правильних замінників деяких поживних речовин, які вони отримували з тваринних джерел або молочних продуктів. Добавки можна також приймати після консультації з дієтологом. Поки людина харчується збалансовано, тобто вона отримує всі необхідні поживні речовини, це безпечно”.

Жирні кислоти омега-3 корисні для вашого психічного здоров’я. Згідно з дослідженнями, вони можуть допомогти вам зменшити симптоми депресії та тривоги. Ці здорові жири також відіграють певну роль у покращенні здоров’я очей. Однією з найвідоміших корисних властивостей омега-3 є покращення роботи серця. Оптимальне споживання омега-3 жирних кислот пов’язане зі зниженим ризиком серцевих захворювань, оскільки допомагає контролювати такі фактори ризику, як високий кров’яний тиск, рівень поганого холестерину та запалення.

Якщо ви шукаєте рослинні джерела омега-3, зверніть увагу на насіння чіа, брюссельську капусту, волоські горіхи, насіння льону, соєву олію та квасолю.

Дорослому чоловікові щодня потрібно 1,6 грама омега-3, а жінці – 1,1 грама. Якщо ви не можете отримати таку кількість кислот омега-3 з їжі, проконсультуйтесь з лікарем з приводу дієтичних добавок.

Поділись


Новини партнерів