Кому варто включити в раціон кучеряву капусту

Зелені листові овочі завжди вважались прекрасним доповненням до дієти для схуднення. За словами дієтолога Анжалі Худи, капуста кале належить до родини хрестоцвітних і містить величезну кількість вітаміну С, вітаміну К, фолієвої кислоти та марганцю, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Плюс вона багата на антиоксиданти, серед яких темні пігменти зеаксантин та лютеїн. Також кучерява капуста містить глюкозинолати, що знижують ризик хронічних захворювань, таких як рак. Не кажучи вже про те, що більшість сірковмісних овочів, таких як капуста кале, відіграють важливу роль у збереженні здоров’я кишечника.

Ось 4 переваги вживання кучерявої капусти, якими ви можете скористатись:

Вона сприяє втраті ваги. Завдяки клітковині, яка міститься у кучерявій капусті, вона сприяє зниженню ваги. Крім того, низький глікемічний індекс і низький вміст вуглеводів роблять її ідеальною їжею для схуднення. Ви також можете скористатися допомогою капусти, щоб зберегти відчуття ситості на довго, оскільки ви можете їсти її у більших кількостях. Всі ці переваги важливі також для людей, які страждають на цукровий діабет.

Вона корисна для шкіри та волосся. Капуста кале є потужним джерелом вітаміну С, який відомий своїми антиоксидантними властивостями. Він допомагає у виробленні нових клітин та відновленні пошкоджених. Крім того, він необхідний для синтезу колагену в організмі, який найбільш необхідний для підтримки еластичності шкіри та росту волосся.

Вона багата на поживні речовини, які зменшують ризик розвитку раку. Фітонутрієнти у кале відіграють значну роль у профілактиці раку. Відомо також, що інші речовини, такі як сульфорафан та індол-3-карбінол, допомагають контролювати некерований ріст клітин, а згодом знижують ризик раку.

Вона допомагає у боротьбі з анемією. Кучерява капуста – це прекрасне джерело заліза. Вона допомагає підвищити рівень гемоглобіну у крові та запобігає  розвитку анемії. Жінки мають більший ризик розвитку залізодефіцитної анемії, тому для них цей овоч особливо корисний.

Але не підходить капуста кале не всім. “Вся зелень, багата на вітамін К, може взаємодіяти з розріджувачами крові, тому люди, які вживають ці ліки, повинні бути обережними, споживаючи її. Крім того, хрестоцвіті овочі можуть знижувати ефективність ліків для щитовидної залози”, – попереджає доктор Худа.

Поділись


Новини партнерів