Який освіжаючий напій радить вживати влітку дієтолог

Вже зовсім скоро ми зустрічатимемо літо, а отже пора наповнювати наш раціон освіжаючими напоями. Належне зволоження – це важлива умова для нормального функціонування організму. У теплий сезон ви втрачаєте більше вологи. Якщо ви не компенсуєте ці втрати, це призведе до зневоднення, яке тягне за собою цілу низку проблем, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Найчастіше рекомендують пити чисту воду, але це не єдиний варіант. Звісно, у газовану воду додають величезну кількість цукру, але враховуючи, що вже зовсім скоро нам буде доступне велике різноманіття овочів та фруктів, ви можете скористатись ними для приготування домашніх освіжаючих напоїв.

Дієтолог Ловнеет Батра розповіла, який корисний напій можна приготувати з доступних літніх інгредієнтів.

“Свіжовичавлений огірково-м’ятний сік може стати вашим улюбленим літнім напоєм. Велика склянка напою з огірка і м’яти охолоджує тіло і допомагає позбутися від токсинів. Він також може зміцнити здоров’я шкіри і подарувати їй молодість та сяйво” , – пише Батра.

Далі вона додає, що огірки є хорошим джерелом калію. Збільшення споживання калію може допомогти вам контролювати показники артеріального тиску.

“Оскільки напій містить оптимальну кількість клітковини, він може тривалий час підтримувати відчуття ситості. Ви можете насолоджуватися цим напоєм у першій половині дня або ввечері. Тож відсуньте нездорові закуски подалі та спробуйте цей зволожуючий та освіжаючий напій”, – додає дієтолог.

В той же час, листя м’яти також може запропонувати вам багато переваг. Воно може сприяти поліпшенню травлення. Особливо корисна м’ята для тих людей, які страждають на синдром подразненого кишечника.

Поділись


Новини партнерів